Cupa României la fotbal se apropie de ziua marii finale. Prima calificată în ultimul act al competiției se stabilește miercuri, 11 mai, cu începere de la ora 19:30, urmând ca a doua finalistă să se decidă joi, între CS Universitatea Craiova și Sepsi Sf. Gheorghe (oltenii au pierdut cu 2-1 în meciul tur).

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Piteștenii, care vin după un meci încărcat în campionat, cu liderul CFR, au de răsturnat un scor socotit „periculos” în limbaj fotbalistic, 0-2.

Moldovenii Vadim Rață și Iosif Armaș sunt cei care au marcat în prima repriză a primei manșe și au au decis meciul de la Voluntari, de pe arena „Anghel Iordănescu”.

De ceva timp, ambele echipe au ignorat campionatul și s-au concentrat să avanseze cât mai mult în Cupă. Singura victorie în play-off a Argeșului a fost un 1-0, pe 16 aprilie, chiar cu Voluntari. La 3 zile distanță, s-a disputat prima manșă a semifinalelor între cele două.

FC Argeș se prezintă într-o formă jalnică, pierzând în Liga 1 la primele 3 clasate, CFR, FCSB și CS Universitatea Craiova.

Echipa are nevoie să regăsească dorința și dăruirea din ultimele jocuri ale sezonului regulat, când au etalat o serie fabuloasă de 7 rezultate pozitive: 1-0 cu Clinceni, 1-1 cu Chindia, 1-0 cu Mioveni, 1-0 cu Farul, 0-0 cu Voluntari, 1-0 cu FCSB și 2-1 cu Botoșani.

Nici FC Voluntari nu se omoră cu firea în play-off. Fundașul central Gabi Tamaș a pornit scandalul în Ilfov, reclamând faptul că șefii nu-și respectă promisiunile. Antrenorul Liviu Ciobotariu (51 de ani) i-a luat apărarea lui Tamaș, dar a evitat să pună paie pe foc.

„Gabi Tamaș, din punctul meu de vedere, a avut parte de un sezon foarte bun. Mă voi baza pe el și în continuare. Este un fotbalist profesionist, știe el ce a declarat sau ce a vrut să spună. Întrebați-l pe el, eu nu am ce să vă spun”, a declarat Liviu Ciobotariu.

„Eu mă gândesc să plec de la echipă. I-am ajutat cât am putut, sper că își dau seama, dar pentru mine cuvântul e cuvânt și am văzut că nu există cuvânt la această echipă. Îi ajut la fiecare meci, dau totul, îmi rup picioarele dacă vor, că n-am treabă. Dacă îmi rup picioarele mă las de fotbal.

Ăsta-s eu. Eu când pun osul la bătaie îl pun până la capăt, dar cuvântul meu este cuvântul meu. Nu mă răzgândesc.

Mie îmi trebuie liniște la vârsta mea, nu îmi trebuie stres și nervi. Eu nu joc fotbal să intru în spital. Dacă vrei să îți dau totul…

Eu ți l-am dat, dă-mi și tu promisiunea. Ce s-a promis de ce nu îmi dai? Nu mi se pare normal și nu este singurul club din România unde am văzut așa. Dacă nici performanța nu se plătește, atunci hai să plătim eșecul”, afirmase, cu năduf, brașoveanul.

Superbet are cota 1.62 pentru Șansă Dublă X2 (remiză sau victorie Voluntari).

FC Argeș vs FC Voluntari
X2


Cotă 1.62


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol