În etapa a doua din play-off-ul Ligii 1, Farul Constanța înfruntă sâmbătă, 19 martie, de la ora 20:30, campioana CFR Cluj. Un duel Hagi contra Petrescu. Nu cu mult timp în urmă, „Bursucul” comenta astfel rivalitatea cu fostul său coleg de la națională: „Dacă e să pierd, măcar știu că m-a bătut Hagi, nu altcineva”.

Minge de fotbalFoto: Dreamstime

Farul a început slab seria de 10 meciuri din play-off. A pierdut cu FCSB, pe care o bătuse în sezonul regulat și de care se ajutase pentru a intra între primele 6 echipe ale clasamentului. Echipa dă golgheterul campionatului, dar nu știe exact ce vrea de la acest sezon.

O poziție de cupele europene pare singurul obiectiv rămas pentru Farul, ieșită din Cupa României. Cu 24 de puncte, dobrogenii nu prea au la ce să spere.

Craiova, aflată pe 3, are 30 de puncte. Prima poziție trimite în preliminariile Ligii Campionilor, locul 2 - în Liga Europa, iar locul 3 - în Conference League.

Gică Hagi și Gică Popescu, antrenorul, respectiv președintele Farului, au fost joi la Istanbul, pentru partida Galatasaray - Barcelona, din optimile de finală ale Europa League.

În acest punct al sezonului, cu FCSB aflată la 7 puncte în spate, CFR nu-și permite să lase garda jos. Ar însemna să-i bage în lupta pentru titlu pe bucureșteni.

Doar că echipa pare sleită de puteri, după un sezon de toamnă-iarnă sezon început în preliminariile Ligii Campionilor, continuat nefericit în campania pentru Liga Europa și încheiat pe ultima poziție într-o grupă de Conference League.

CFR Cluj evoluează modest. Cu FC Voluntari era meci de 1-1, până când Ciprian Deac a deblocat situația cu un gol spectaculos. Dan Petrescu nu este mulțumit de joc, dar rezultatele îl ajută.

Președintele ardelenilor, Cristi Balaj, a anunțat că în vară mai multe contracte vor fi reziliate, iar pe lista de plecări de la formația din Gruia s-ar putea regăsi nume importante.

Astfel, Bilel Omrani și Mateo Susic ar putea pleca gratis la finalul sezonului, când la expiră contractele. De asemenea, Rachid Bouhenna și Guessouma Fofana, care nu au prins lista A în acest sezon și doar se antrenează cu echipa lui Petrescu, pot pleca și ei.

Pe lista neagră se mai află doi jucători: Runar Sigurjonsson și Alexandru Chipciu, cel mai bine plătit jucător din lot.

„Farul este cea mai bună pe teren propriu. Are cel mai bun de atac, mai bun decât CFR, FCSB și decât Craiova”, a zis Petrescu.

Superbet are cota 1.6 pentru 0-2 goluri la Total Goluri Meci.

Farul Constanța vs CFR Cluj
Cotă


0-2 goluri total în meci
1.6


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol