Cu un pas în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, după 2-0 în meciul-tur cu Lille, doar la fotbal nu se pot gândi fotbaliștii echipei Chelsea Londra, un club aflat în pragul falimentului.

Foto:

Numai despre situația campioanei Europei este vorba în prezent, în fotbalul din Anglia, după vânătoarea internațională care a fost declanșată împotriva oligarhului rus Roman Abramovic. Returul OSC Lille - Chelsea Londra are loc miercuri, 16 martie, de la ora 22:00.

Drumul din Rai până-n Infern poate fi uneori foarte scurt. Chelsea, campioana en-titre a Europei, și-a văzut conturile „înghețate”, ca urmare a legăturilor patronului Roman Abramovic cu președintele rus Vladimir Putin, cel care a declanșat o „operațiune militară specială” în Ucraina, în fapt, un război în toată regula.

Din cauza sancțiunilor impuse de guvernul britanic, clubul nici măcar nu poate fi vândut, așa cum ar fi dorit Abramovic.

Iar jurnaliștii îi prevăd grupării londoneze un viitor sumbru. Ei consideră că, în câteva luni, „albaștrii” ar putea intra în faliment.

Argumente? Gruparea londoneză ar trebui să acopere în primul rând salariile jucătorilor. O notă de plată care se ridică la 28 de milioane de lire sterline lunar, pe care nu mai are de unde să-i ia.

I s-a interzis accesul la banii din drepturi de televiziune, iar sumele din transferuri, vânzare de bilete și merchandising sunt de asemenea „înghețate”.

Așadar, pericol real de dezintegrare la londonezi, unde patronul are averea sub sechestru. Iar jucătorii iau în calcul să plece.

Belgianul Romelu Lukaku este primul dispus să lase barca londoneză care ia apă. Ar fi cerut să fie lăsat să plece liber, dorind o revenire la Inter Milano, trupă cu care a câștigat titlul în Italia.

De pe margine, toți își dau cu părerea despre Chelsea. Managerul neamț Jurgen Klopp, care are patroni americani la Liverpool, a comentat situația delicată prin care trece Chelsea:

„I-a păsat cuiva când Roman Abramovic a venit la Chelsea? A păsat cuiva când Newcastle a schimbat patronatul? Le pasă cu adevărat suporterilor?

Întreb și eu. Este destul de evident de unde vin banii. Toată lumea știa, dar noi am acceptat. Este vina noastră. Este vina societății. Acum nu mai putem accepta și așa că îi pedepsim. Dar nu e vina lui Chelsea, deloc”.

Echipa lui Klopp este implicată în lupta pentru titlu în Premier League. Meciul Arsenal - Liverpool are loc miercuri seară, cu gruparea „comoranilor” aleargând cu limba scoasă după liderul City.

Dincolo, campioana Lille este singura rămasă în Ligă dintre formațiile franceze, după eșecul celor de la PSG în fața Realului.

Superbet are cota 1.9 pentru Șansă Dublă 1X la Final.

Lille vs Chelsea
1X

Cotă 1.9


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol