Bănia fierbe din nou. Cele două echipe ale Craiovei stau iarăși față în față, într-un duel care pune la un loc patimi și orgolii uriașe. Meciul contează pentru etapa a 26-a din Liga 1 la fotbal.

Minge de fotbalFoto: Sven Beyrich/SPP / Shutterstock Editorial / Profimedia

Derby-ul fratricid din Craiova, dintre cele două entități care susțin aceeași cauză și care-și leagă trecutul de Craiova Maxima, se va desfășura luni, 14 februarie, în Bănie, de la ora 19:55.

Dacă în tur distanța dintre formații era mare, la nivel valoric, acum, ecartul a fost micșorat de readucerea italianului Nicolo Napoli, care pare o decizie excelentă luată de cuplul tată-fiu care face legile în Bănie.

În prima parte a sezonului, Craiova lui Rotaru a bătut clar Craiova lui Mititelu. Pe banca nou-promovatei se afla Adrian Mutu, care a plătit cu postul eșecul suferit.

Situațiile par inversate. De această dată, în pericol este Laurențiu Reghecampf, căruia i se tot caută înlocuitor, de câteva etape. S-au vorbit despre Marius Șumudică, tehnician aflat și pe lista celor de la Rapid.

În schimb, Napoli face treabă bună în Bănie, acolo unde au eșuat nume importante. Este neînvins în 2022. Craiova lui face spectacol și marchează mult.

Craiova a punctat de două ori în poarta FCSB-ului, remizând, și de 3 ori în poarta Botoșaniului, pe care a învins-o. În schimb, CSU s-a distrat joi cu Dinamo, 6-1 în „Groapă”.

Oficialii celor de la Universitatea Craiova, gazdele acestei întâlniri, mult-așteptată, au pus deja biletele în vânzare, dar cu o condiție. Vrei bilet la Universitatea Craiova - U Craiova 1948? Trebuie să faci dovada că ai fost, în tribune, și cu CFR Cluj.

În acest moment, fanii echipei lui Laurențiu Reghecampf pot achiziționa maximum două bilete de persoană, dar trebuie să facă și dovada că au fost prezenți și la meciul cu CFR Cluj, disputat sâmbătă, 5 februarie 2022, scor 1-1.

Abonații clubului sunt privilegiați, pentru că doar ei pot cumpăra câte un tichet în plus. Rămâne de văzut care va fi reacția suporterilor care au fost la meciul cu ardelenii, dar care nu au mai păstrat tichetul după aceea.

În tur, pe 3 octombrie 2021, Universitatea Craiova s-a impus, pe același stadion, considerat în deplasare, cu 2-0.

Superbet are pregătită o cotă de 1.93 pentru O1+, la secțiunea Total Goluri Oaspeți.

CS U Craiova vs FC U Craiova 1948
O1+


Cotă 1.93


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol