În închiderea etapei a 25-a din Liga 1 la fotbal, Dinamo evoluează joi seară, 10 februarie, de la ora 19:55, contra formației CS Universitatea Craiova.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Epilogul rundei se ține pe arena din Șoseaua Ștefan cel Mare, fieful „câinilor roșii”. Odinioară un duel aprins, rivalitatea dintre dinamoviști și olteni s-a mai stins, odată cu trecerea anilor.

Dinamo este pe penultimul loc, iar șansele de a părăsi zona întunecată din subsolul clasamentului se reduc cu fiecare etapă care trece.

Antrenorul Flavius Stoican cunoaște Craiova ca pe propriile sale buzunare, dar nu îi este suficient. S-a lansat ca fotbalist în Bănie (rămâne de stabilit la care dintre cele două formații) și a antrenat-o pe FC Craiova 1948, înainte să semneze cu Dinamo.

FC Botoșani a învins-o categoric, luni, pe Dinamo, scor 4-0, iar fanii-finanțatori din programul DDB și-au pierdut răbdarea cu Stoican (45 de ani) și au demarat negocierile cu cehul Dusan Uhrin Jr. (54 de ani).

Dinamo a pierdut toate cele 3 partide din mandatul lui Flavius Stoican, cu un golaveraj general înfiorător: 1-9.

Dezamăgiți de modul în care se exprimă echipa, în afara faptului că rezultatele lipsesc cu desăvârșire, suporterii implicați în programul DDB au început deja discuțiile cu un nou tehnician.

Oltenii vin încrezători în Capitală, deși problemele interne nu le dau pace nici lor. Runda trecută, au egalat campioana la ultima fază, dar asta nu înseamnă că este liniște la echipă.

Faptul că „juveții” au emoții în privința calificării în play-off i-a deranjat pe conducători, care s-au cam săturat de rateurile antrenorului Laurențiu Reghecampf, în condițiile în care Craiova lui Rotaru are printre cele mai bune condiții pentru performanță din campionat.

În postura de președinte a fost adus un fost campion cu CFR, Marian Copilu, iar odată cu acesta ar putea veni și tehnicianul Marius Șumudică, dat afară, luni, de la gruparea turcă Yeni Malatyaspor. Cu Șumi, Copilu s-a înțeles excelent în Gruia.

Totuși, fostul rapidst nu este acceptat de toată lumea în Bănie. Pavel Badea, actualul director al celor de la CSU Craiova, a explicat motivul pentru care nu vede posibilă o colaborare între Marius Șumudică (50 ani) și formația craioveană.

„Sincer, nu-l văd pe Șumudică la Craiova. El e impulsiv, noi, oltenii, impulsivi. Ar fi un cocktail Molotov ideal pentru a se alege praful de imaginea de seriozitate construită cu greu în ultimii ani, imagine care este extrem de importantă pentru Clubul Sportiv Universitatea Craiova”, a opinat „Bădiță”.

Înaintea etapei, 5 este poziția pe care o ocupă în clasament CSU Craiova, cu doar 36 de puncte în 24 de meciuri.

La partida din tur, Dinamo, care-l avea pe bancă pe Sorin Colceag, a fost pusă la colț. Craiova a câștigat cu 5-0. Echilibrul s-a rupt în minutul 16, când a fost eliminat Deniz Giafer.

Francezul Lyes Houri a transformat penalty-ul acordat, iar după pauză, gazdele s-au dezlănțuit. Din 2019, Dinamo tot pierde în fața Craiovei, indiferent dacă meciul s-a jucat în București sau la Craiova.

Superbet are cota 1.52 pentru PGG (Craiova înscrie primul gol) la secțiunea Primul Gol.

Dinamo vs CS U Craiova
PGG


Cotă 1.52


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol