În Grupa E a Ligii Campionilor la fotbal se dispută miercuri, 8 decembrie, de la ora 22:00, ultimele două partide contând pentru etapa a 6-a. În clasament, Bayern Munchen are un total de 15 puncte, fiind urmată de Barcelona (7p), Benfica Lisabona (5p) și de Dinamo Kiev (1p).

Pontul zileiFoto: Profimedia

Întrecerea s-a încheiat deja doar pentru campioana Ucrainei. Celelalte două echipe speră.

Gruparea catalană știe că o victorie a Benficăi în fața celor din Ucraina, rămași fără obiectiv, îi pune zdravăn în pericol poziția a doua.

Barcelona a fost repusă pe picioare de Xavi, în timp ce bavarezii au o perioadă agitată, mai ales din pricina situațiilor de COVID-19 din lot.

În plus, derby-ul grupei se va disputa fără spectatori din pricina situației epidemiologice din Germania.

„Bayern Munchen - FC Barcelona se va juca cu porțile închise", a precizat clubul spaniol, încă de acum câteva zile.

„Meciul corespunzător celei de-a 6-a runde din Liga Campionilor se va disputa fără fani pe stadion din cauza creşterii grave a cazurilor de coronavirus în regiunea germană Bavaria în ultimele săptămâni”, s-a comunicat oficial, după ce mai multe landuri germane au intrat în izolare parţială începând de luna trecută.

Guvernul german a reintrodus joia trecută restricţii pentru evenimentele sportive, pe fondul creşterii numărului de cazuri de infectare cu COVID-19, şi a decis că meciurile din Bundesliga pot avea o prezenţă de doar 50% şi de maximum 15.000 de spectatori.

Autorităţile germane se tem că un al patrulea val de COVID-19 riscă să copleşească unităţile de Terapie Intensivă.

În plus, săptămâna trecută au fost depistate două cazuri ale noii variante Omicron în landul Bavaria, din sudul Germaniei.

Bayern a precizat într-un comunicat că şi meciurile din Bundesliga de acasă cu Mainz 05 (11 decembrie) şi VfL Wolfsburg (17 decembrie) se vor juca cu porțile închise.

„Este o lovitură grea să jucăm din nou în faţa tribunelor goale de pe Allianz Arena”, a declarat Jan Dreesen, membru al consiliului de administraţie de la Bayern.

„Fără fani, fotbalul este doar pe jumătate la fel de frumos, ca să nu mai vorbim de consecinţele financiare. Dar trebuie să acceptăm decizia”, a mai spus acesta.

Situația ar putea s-o ajute pe Barcelona, care nu va fi nevoită să suporte presiunea spectatorilor germani.

În ultimele confruntări, au fost umilințe îndurate de Barcelona: 3-0 pe „Nou Camp”, pe 14 septembrie.

Apoi, acel uluitor 8-2, din 2020. În 2015, echipele și-au împărțit succesele: 3-2 pentru Bayern, 3-0 pentru Barcelona. Mai departe, în 2013, 2-0 pentru bavarezi la ei acasă.

Bayern Munchen a câștigat sâmbătă cu 3-2 derby-ul din deplasare cu Borussia Dortmund. Asta în timp ce Barcelona a pierdut acasă cu Betis Sevilla, 0-1, tocmai când se credea că echipa și-a revenit.

Superbet indică o cotă de 1.8 pentru total goluri oaspeți a doua repriză, II O1+ (Barcelona marchează un gol sau mai multe după pauză).

Bayern vs Barcelona
II 01+
Cotă 1.8

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol