​Gaz Metan Mediaș caută să profite de pe urma degringoladei de la Dinamo. Se joacă vineri, de ora 20:30, în etapa a 12-a din Liga 1.

Minge de fotbalFoto: premierleague.com

Ardelenii n-au stat degeaba, cât timp Liga 1 a fost trasă pe dreapta de meciurile internaționale.

Au disputat un meci de verificare cu divizionara secundă FC Buzău, pregătită de Cristi Pustai, fost tehnician la Mediaș. S-au jucat două reprize de câte 60 de minute, iar antrenorul Ilie Poenaru a rulat tot lotul.

Gaz Metan, care își spune gruparea „lupilor negri”, s-a impus cu scorul de 2-0 prin golurile marcate în minutele 19 și 23 din prima repriză de Răzvan Grădinaru și Ovidiu Horșia.

Cele două echipe, Mediaș și Dinamo, sunt vecine de clasament. Gazul este pe locul 14, cu 8 puncte, iar Dinamo - o poziție mai jos, penultima, cu 7 puncte. Mai slabe decât ele este doar Academica Clinceni, 3 puncte.

Și antrenorul dinamovist Mircea Rednic a profitat de pauza competițională pentru a testa jucători.

„Puriul” s-a angajat la o muncă la care susține că nu s-ar fi înhămat, dacă n-ar fi fost vorba despre Dinamo, clubul care l-a lansat în fotbalul mare și căruia i-a adus ultimul titlu, în 2007.

Dinamo a disputat un meci de verificare în pauza competițională. Gruparea „câinilor” a învins, în Șoseaua Ștefan cel Mare, formația Petrolul Ploiești, scor 3-2.

„Găzarii”, conduși de antrenorul Nae Constantin - fost coleg cu Mircea Rednic la Rapid, sunt lideri în Liga 2.

Dinamo a avut jucători la loturile de juniori.

Deniz Giafer și Ahmed Bani au fost titulari pentru reprezentativa sub 20 de ani a României în meciul amical cu echipa similară a Cehiei, scor 2-1 (1-0) pentru "tricolori ", disputat pe stadionul din Voluntari.

Integralist, fundașul central Deniz Giafer a deschis scorul pentru România U20 în minutul 40.

Titular pentru România U19, fundașul dinamovist Costin Amzar a fost schimbat la pauză de antrenorul Adrian Văsîi.

La Superbet, șansa dublă X2 (egal sau victorie Dinamo) are cota 1,75.