Academica Clinceni vs FC Botoșani: Moldovenii au luat-o la vale, de la o vreme încoace, mulțumiți, probabil, cu ceea ce au agonisit în prima bucată de sezon regulat.

Minge de fotbalFoto: Dreamstime

Eliminarea din Cupă, 0-1 cu FC Argeș, le-a tăiat elanul și în campionat, doar remiză acasă cu FCU Craiova 1948, scor 1-1.

Echipa care învingea campioana CFR Cluj dă semne de oboseală, aproape că se stinge, dar speranța se poate reaprinde luni seară, de la ora 20.30, contra Clinceniului, în runda cu numărul 11.

Academica a prins viață de la venirea lui Ionuț Chirilă. A pierdut greu cu FCSB, 2-3, dar îmbucurătoare este pofta de gol a echipei, care, deși codașă, fiind ultima în clasament, are speranțe de însănătoșire.

Academica are doar două puncte, dar cele 8 goluri marcate nu înseamnă că are cel mai slab atac din serie.

Dinamo, Gaz Metan Mediaș și, surprinzător, Sepsi au înscris mai puțin decât ilfovenii, câte 7, care ilfoveni sunt la fel de prolifici ca FC Argeș, Chindia Târgoviște și FCU Craiova 1948.

Dincolo, FC Botoșani este fruntașă, fiind singura care ține pasul, cât de cât, cu CFR Cluj, de care o despart 6 puncte, ceea ce se traduce prin două victorii.

Dar, cifrele arată că Botoșani nu este nici cal, nici măgar, adică nu are nici cea mai bună apărare, nici cel mai bun atac din prima divizie.

A marcat și a primit, în 10 etape, la fel ca Rapid: 11-7 golaveraj. Cele mai bune defensive se găsesc la CFR și la Farul (5), iar cel mai bun atac îl are FCSB (19).

Moldovenii sunt numai cu ochii pe contul din bancă. Toate mișcările de la echipă au în spate argumente exclusiv economice.

Având un scouting performant, FC Botoșani este o echipă care „vopsește” jucători, pe care îi revinde și de pe urma cărora scoate profit.

Unul dintre foștii săi jucători de pe urma căruia are de luat bani este Olimpiu Moruțan, vândut la FCSB, apoi bucureștenii l-au dat mai departe la Galatasaray Istanbul.

Moldovenii l-au vândut pe Moruțan la FCSB cu un milion de euro și au mai păstrat 9% din revânzarea jucătorului.

Gigi Becali a anunțat, imediat după ce l-a dat pe Olimpiu la Galata, că a încasat 5,7 milioane de euro.

Botoșanii ar avea de luat 513.000 de euro. În realitate, turcii au plătit doar 3,5 milioane de euro, din care clubul lui Iftime are dreptul la 315.000 de euro.

La Superbet, egalul are cota 3,4.