​Etapa a 23-a din sezonul regular al Conferinței de Vest a Major League Soccer (MLS), prima ligă de fotbal a SUA, aduce un duel pasionant, în noaptea de vineri spre sâmbătă, de la ora 5.00 (în România), când are loc jocul Los Angeles FC - Sporting Kansas City. Fiecare formație aleargă după ceva. Gazdele visează la calificarea în faza următoare, iar oaspeții, deja calificați, țintesc primul loc, pentru un traseu mai lin spre fazele superioare.

Minge de fotbalFoto: Dreamstime

După 22 de etape, Sporting Kansas City are 40 de puncte, ocupă locul 2, după liderul Seattle Sounders, 42 de puncte.

Are cel mai bun atac din serie, 37 de reușite. Dar tare din urmă vine Colorado Rapids, care are 38 de puncte și două jocuri restante. Dacă le-ar câștiga, ar trece în frunte, cu 44 de puncte.

Câștigatoarea conferinței are parte de un traseu favorizant. La americani, primul loc din conferință accede direct în sferturile de finală, iar locurile 2-7 merg în optimile de finală. Pentru Sporting Kansas, lupta este să prindă primul loc, ca să dispute un tur mai puțin, astfel că victoria îi este necesară.

Dincolo, Bob Bradley, fost selecționer al Americii la Cupa Mondială din 2010, n-a reușit să facă minuni la Los Angeles FC, pe care n-a ridicat-o mai sus de locul 11 din 13 echipe, după ce s-au jucat 21 de runde. Asta deși mexicanul Carlos Vela este liderul atacului.

Dar, nimic nu este pierdut pentru californieni. Los Angeles FC are 24 de puncte, iar ocupanta locului 7, ultimul care merge în faza superioară, ocupat acum de Real Salt Lake, are 27 de puncte. Este meci de totul sau nimic pentru trupa lui Bradley, care n-are ce face cu o remiză.

Californienii au o serie de coșmar, cu 8 meciuri la rând fără victorie, 5 înfrângeri și 3 egaluri. Ultima partidă le-a adus o remiză spectaculoasă, în derby-ul local cu Los Angeles Galaxy, scor 3-3.

Los Angeles are un atac mulțumitor, cu 28 de goluri marcate, o medie de peste un gol pe meci, dar și o apărare fragilă, cu 31 de goluri primite.

La Casa Pariurilor, pariul că Sporting Kansas va marca două sau mai multe goluri are cota 2,31.