CFR Cluj merge în Gibraltar, pentru turul cu Lincoln Red Imps, o necunoscută pentru fotbalul european. Meciul este marți, de la ora 19.00.

Foto:

Ardelenii sunt înghesuiți de meciuri. După Supercupa României, a urmat partida de la Banja Luka (primul tur preliminar al Ligii), iar la finalul săptămânii - debutul în Liga 1.

Șumudică nu este adeptul scorurilor "scurte", iar echipa s-a "lungit" de la densitatea de jocuri. Antrenorul a venit cu metode ofensive, după "zgârcenia" din mandatele lui Dan Petrescu și Edi Iordănescu.

Șumudică a resimțit presiunea încă de la primele meciuri pentru trupa din Gruia. Simțind că a început să crească tonul nemulțumirilor, a ținut să le pună capac cu o atitudine războinică, menționând după duelul câștigat cu 3-2 în fața Craiovei că "mă duce bibilica".

Șumudică: Terenul sintetic oprește viteza de joc, trebuie să fim foarte atenți

Tehnicianul s-a arătat îngrijorat de suprafața de joc din Gibraltar, una sintetică, dar și de anumiți jucători ai adversarilor.

"Va fi un joc dificil din cauza condițiilor de aici. Au un avantaj moral, ultimul joc de acasă l-au câștigat cu 5-0 în această competiție, dar suntem pregătiți.

Indiferent de suprafața pe care jucăm, valoarea trebuie să-și spună cuvântul și aș prefera să rezolvăm calificarea din meciul-tur, după care să ne concentrăm pe retur și pe ceea ce avem de făcut în campionat. Au câțiva jucători, i-am urmărit foarte bine.

Au câțiva jucători de calitate, care au jucat în liga a doua și a treia din Spania. Sunt jucători cu calitate, care îți pot pune probleme dacă nu iei jocul în serios. Sper să fim concentrați, încerc să le transmit jucătorilor motivația mea pentru a nu avea surprize.

Terenul sintetic oprește viteza de joc, trebuie să fim foarte atenți. Mingea nu sare foarte mult, se oprește. Sunt alte condiții față de un teren normal de iarbă. E clar că ei au avantajul acestui teren, având în vedere că aici își joacă toate meciurile din campionat, dar fotbalul e fotbal.

Și dacă joc pe nisip, tartan sau ciment, din punct de vedere al valorii nu cred că se pune problema și va trebui să plecăm cu un rezultat pozitiv, care să ne dea liniște la meciul retur", a spus Șumudică.

Returul este programat pe 28 iulie, la Cluj

Partida-retur dintre CFR și Lincoln este programată pe 28 iulie, la Cluj. În cazul în care va trece de formația din Gibraltar, campioana României se va duela în turul 3 cu învingătoarea din duelul Slovan Bratislava (Slovacia) - Young Boys (Elveția).

Lincoln marchează des și mult. A dispus cu 7-2 la general (5-0 în returul de acasă) cu Fola din Luxemburg, așa că o poate face și în poarta unui adversar pentru care ofensiva este primordială, precum CFR.

La Unibet, pariul că ambele vor marca are cota 2,38.