Spania are tot felul de probleme înaintea startului Euro 2020. La Roja a terminat runda de calificare pe primul loc, a ajuns în semifinala Ligii Națiunilor și a obținut șapte puncte în primele trei etape de calificare în Qatar 2022: remiză cu Grecia, victorie cu Georgia și succes cu Kosovo.

Euro 2020Foto: MoiraM / Alamy / Alamy / Profimedia

Luis Enrique, în vârstă de 51 de ani, este la conducerea echipei naționale din iulie 2018, după Cupa Mondială din Rusia. În iunie 2019, a demisionat din cauza unor probleme familiale grave (boala și moartea fiicei sale, Xanita, 9 ani, din cauza unei tumori osoase).

În noiembrie 2019, fostul manager a revenit la conducerea Spaniei. În palmaresul său de antrenor se remarcă Liga Campionilor, câștigată în 2015, cu Barcelona.

Campioană europeană în 2008 și în 2012, Spania a mai lăsat din pretenții: vine după o dezamăgire în 2016.

Dani Olmo, 23 de ani, acum este un element esențial al echipei naționale. Până acum, a adunat 11 selecții cu Spania, cu trei goluri marcate împotriva Maltei, Georgiei și Kosovo. În schimbarea de generație de la echipă (Sergio Ramos nu a fost chemat), talentul de la Leipzig are un culoar bun de afirmare.

Gerard Moreno, 29 de ani. Victoria istorică din Europa League cu Villarreal a venit la sfârșitul unui sezon cu 30 de goluri marcate în 46 de meciuri, între La Liga și Europa. Cu gol și penalti în finala împotriva lui Manchester United. Ar putea fi o carte câștigătoare pentru atacul spaniol.

Casa de pariuri Fortuna oferă cota 3,5 că Alvaro Morata va fi golgheterul Spaniei la Euro 2020 și cota 5 că acest titlul individual îi va reveni lui Gerard Moreno.

Spania pierde încă un jucător important din cauza Covid-19