Germanii de la Mercedes (care detin 40% din echipa de Formula 1 McLaren) intentioneaza sa achizitioneze pachetul majoritar al team-ului BrawnGP, informeaza The Telegraph. In momentul de fata, constructorul ofera motoare pentru McLaren, Brawn si Force India, in timp ce marele rival BMW a anuntat ca paraseste Marele Circ.

"Noi nu comentam zvonurile si avem un contract de lunga durata cu McLaren", a declarat purtatorul de cuvant al celor de la Mercedes.

In timp ce BWM a anuntat ca renunta la Marele Circ din cauza crizei financiare, rivalul Mercedes isi sporeste influenta in F1, fiind destul de posibil ca pe langa McLaren, Brawn si Force India si Red Bull sa concureze cu motoare produse de constructorul german.

Regulamentul FIA spune clar ca un constructor nu poate furniza motoare decat pentru maxim doua echipe, dar tinand cont de criza financiara Mercedes s-ar putea bucura de un tratament preferential.

BrawnGP a luat fiinta la inceputul anului 2009, dupa retragerea Honda din Marele Circ. In acest moment, Brawn este lider atat in clasamentul constructorilor, cat si la piloti, acolo unde Jenson Button are sanse mari de a deveni noul campion al lumii. Interesul germanilor este unul indreptatit, tinand cont de faptul ca Brawn domina ierarhiile.

Chiar daca zvonurile se vor adeveri, Mercedes a precizat ca va continua colaborarea cu McLaren, una dintre cele mai importante echipe din istoria Formula 1.