Federatia Internationala de Automobilism a anuntat, in cursul zilei de marti, ca bugetul maxim impus echipelor din Marele Circ (40 de milioane de lire sterline) va ramane valabil, in pofida protestelor venite din partea team-urilor din Formula 1 (in frunte cu Ferrari), informeaza autosport.com.

Hotararea FIA a fost luata dupa o intalnire intre expertii financiari ai forului automobilistic si reprezentantii echipelor.

Ideile propuse de FOTA (Asociatia Echipelor din Formula 1) pentru limitarea costurilor nu i-au multumit pe oficialii FIA, acestia ramanand la ideea ca fiecare team sa aiba un buget maxim de 40 de milioane de lire sterline.

In plus, verificarea cheltuielilor de-a lungul unui sezon va fi facuta de catre experti ai FIA, lucru care a nemultumit din nou echipele impicate in Marele Circ.

"Propunerile financiare ale FOTA au fost discutate si analizate, dar a devenit clar pentru toata lumea ca acestea nu permit limitarea cheltuielilor unei echipe care are resursele de a cheltui mai mult decat celelalte team-uri. Regulamentul Financiar al FIA ramane asa cum a fost publicat anterior", se precizeaza intr-un comunicat al FIA.

In conditiile actuale, cele 8 echipe implicate in FOTA au sanse mari sa paraseasca Formula 1 la finalul actualei stagiuni, cu toate ca fusesera de acord cu inscrierea pentru sezonul 2010 al Marelui Circ.

Zvonul conform caruia marii constructori din Formula 1 vor pune bazele unei competitii paralele cu Marele Circ prinde din ce in ce mai mult contur.