"Honda s-a restras din Formula 1 in cel mai nepotrivit moment cu putinta", a declarat Ross Brawn, boss-ul BrawnGP, echipa care domina inceputul de sezon din Marele Circ, informeaza f1-live.com. Frustrarea niponilor este cu atat mai mare cu cat echipa nu a reusit nimic notabil pana la preluarea ei din acest an.

"Sunt sigur ca sunt foarte frustrati in aceste momente si ca le pare rau ca au renuntat. Echipa a evoluat foarte mult, dar era o necesitate pentru afacerilor lor ca sa renunte", a declarat Brawn despre retragerea Honda din Marele Circ.

Cu un motor Mercedes puternic si cu o masina deosebita, pilotii de la nou-infiintata BrawnGP (Jenson Button si Rubens Barrichello) fac legea in debutul de sezon 2009 din Formula 1 (Button este primul in clasamentul pilotilor, in timp ce la echipe BrawnGP este pe prima pozitie).

"Au cheltuit foarte multe in sezoanele trecute si sunt sigur ca nu au luat in calcul potentialul deosebit al acestui nou monopost", a precizat Bernie Ecclestone (boss-ul Marelui Circ) despre retragerea Honda din F1.