Nasser Al-Attiyah va pilota pentru Dacia în Raliul Dakar și în Campionatul Mondial FIA de Rally-Raid (W2RC) începând din 2025, alături de Sebastien Loeb şi Cristina Gutierrez Herrero, a anunţat marţi constructorul de automobile, citat de AFP.

Nasser Al-AttiyahFoto: Marcin Kin / AP / Profimedia

>> Dacia va participa la raliul Dakar, cu o mașină pe combustibili sintetici dezvoltați de arabii de la Aramco. La volan va fi un campion legendar din WRC

Nasser Al-Attiyah, de cinci ori câștigător al Raliului Dakar, va pilota pentru Dacia

Cvintuplu câştigător al Raliului Dakar (2011, 2015, 2019, 2022, 2023), pilotul din Qatar va concura oficial pentru marca din cadrul grupului Renault începând cu fazele de testare din 2024.

„Din 2024, cele trei echipaje vor testa un prototip al mărcii, care rulează pe combustibil sintetic, pe traseele Raliului Marocului. Un obiectiv comun: să câştigăm Dakarul", se arată în comunicatul Dacia.

Angajamentul lui Nasser Al-Attiyah (52 de ani) cu Dacia îl vizează şi pe copilotul său, francezul Mathieu Baumel, cu care colaborează din 2015 şi care îi va rămâne alături şi la noua sa echipă.

Pentru ediţia 2024 a Raliului Dakar, programată între 5 şi 19 ianuarie în Arabia Saudită, Al-Attiyah a semnat deja un angajament cu echipa britanică Pro-Drive (la fel ca Sebastien Loeb şi copilotul său belgian Fabian Lurquin), după şapte sezoane petrecute alături de constructorul japonez Toyota.

De la prima sa participare la Raliul Dakar, pe care a disputat-o în anonimat şi în care s-a clasat pe locul 10 în 2004, în Senegal, la volanul unui Mitsubishi Pajero, Al-Attiyah a câştigat de cinci ori această cursă, pentru trei constructori diferiţi: mai întâi cu Volkswagen (2011), apoi cu Mini (2015) şi Toyota (2019, 2022 şi 2023). El a mai pilotat pentru BMW şi Hummer.

Al-Attiyah este, de asemenea, cvintuplu câştigător al Cupei Mondiale de raliuri offroad şi dublu câştigător al Campionatului Mondial de rally-raid, scrie Agerpres.