Pilotul danez Kevin Magnussen şi germanul Nico Hulkenberg vor pilota monoposturi Haas şi în sezonul 2024 de Formula 1, a anunţat, joi, echipa americană într-un comunicat dat publicităţii înaintea Marelui Premiu al Olandei, informează AFP.

Kevin MagnussenFoto: FLORENT GOODEN/DPPI / Shutterstock Editorial / Profimedia

>> Pilotul care vrea să renunțe la Formula 1 pentru o carieră în tenisul profesionist

Kevin Magnussen şi Nico Hulkenberg, piloții Haas în sezonul 2024 din Formula 1

„Putem spune, fără nicio îndoială, că avem un cuplu de piloţi foarte fiabil în acest sezon şi, în consecinţă, nu avem niciun motiv să-l schimbăm pentru viitor” - Guenther Steiner, patronul echipei cu sediul în Carolina de Nord.

Magnussen (30 ani) va disputa un al şaptelea sezon sub culorile lui Haas, la care a ajuns în 2017 după treceri pe la McLaren şi Renault. Deşi nereţinut în echipă pentru sezonul 2021, el a revenit în anul următor.

Danezul a terminat de două ori în puncte anul acesta, ocupând locul 10 în Arabia Saudită şi la Miami.

La rândul său, experimentatul Hulkenberg (36 ani), care a revenit titular în 2023 după trei ani ca pilot de rezervă la Aston Martin, va disputa al 11-lea său sezon la categoria regină a sportului automobilistic.

Anul acesta, pilotul german a terminat o singură cursă cu acumulare de puncte, după ce s-a clasat pe locul 7 în Australia, informează Agerpres.