Lance Stroll, pilotul celor de la Aston Martin, este tot mai tentat să părăsească lumea Formulei 1 pentru o carieră în tenisul profesionist, informează formula1news.co.uk.

Lance StrollFoto: XPB Images Ltd / Alamy / Alamy / Profimedia

>> Formula 1 - RedBull a anunțat cine va fi coechipierul lui Max Verstappen în 2024

Lance Stroll (Aston Martin) vrea să renunțe la Formula 1 pentru a deveni jucător de tenis

În vârstă de 24 de ani, canadianul visează la o carieră în tenisul profesionist.

„Stroll vrea să îi părăsească pe cei de la Aston Martin. Sunt informații că el va încerca o carieră în tenis, astfel că va fi un loc liber la echipă, din 2023.

Daniel Ricciardo e deja o variantă pentru înlocuirea lui, dar se vorbește și de Albon, Tsunoda sau Piastri”, a explicat jurnalistul Ben Anderson, un apropiat al Formulei 1.

Lance a ajuns în Marele Circ în urmă cu șase ani, atunci când a semnat cu Williams. A reușit de-a lungul participărilor din Formula 1 trei podiumuri și un pole-position spectaculos la Marele Premiu la Turciei din 2020.

După disputarea a 12 Grand Prixuri din acest sezon al Marelui Circ, Lance Stroll a adunat 47 de puncte, aflându-se pe locul 9 în ierarhia piloților.

Coechipierul Fernando Alonso stă mult mai bine, ibericul având 149 de puncte, performanță care-i permite să se afle provizoriu pe locul 3 în clasamentul general.