RedBull a primit o amendă din partea FIA (Federația Internațională de Automobilism) pentru încălcarea regulamentului în ceea ce privește plafonul bugetar pentru sezonul trecut Formulei 1.

Max VerstappenFoto: FLORENT GOODEN/DPPI / Shutterstock Editorial / Profimedia

Vorbim despre o penalizare de 7 milioane de dolari primită de RedBull din partea celor de la FIA. În plus, teamului austriac i s-a redus cu 10% limita alocată testelor aerodinamice în tunelul de vânt şi simulărilor pe computer în următorul an.

Ferrari spune că RedBull a câștigat câteva zecimi pe tur de pe urma încălcării regulamentului

Laurent Mekies, directorul sportiv al Scuderiei Ferrari, a încercat să explice avantajul pe care rivalii de la RedBull l-au avut de pe urma încălcării plafonului salarial.

Într-o intervenție pentru Sky Italia, oficialul Ferrari a vorbit despre cât de mare a fost avantajul realizat de RedBull de pe urma încălcării plafonului salarial.

Vorbim despre o depășire a regulamentului financiar cu 1.8 milioane de lire sterline, bani pe care austriecii i-au folosit pentru dezvoltarea monoposturilor.

„Am tot vorbit în ultimele săptămâni despre ce poate face o jumătate de milion în plus, un milion, două sau trei.

Două milioane (n.r. de euro) este o sumă semnificativă și ne-am dat de multe ori cu părerea pe această temă.

Noi, cei de la Ferrari, credem că această sumă valorează în jur de câteva zecimi (n.r. pe tur) și astfel este ușor de înțeles că aceste cifre pot avea un impact real asupra rezultatelor curselor și poate chiar asupra unui campionat”, spune Laurent Mekies.

Oficialul Ferrari spune că penalizarea financiară dictată de FIA este una nesemnificativă pentru RedBull și că austriecii pot inclusiv să folosească banii pe care nu-i vor mai putea cheltui pentru testele aerodinamice pentru alte componente ale monopostului.

În actualul sezon, RedBull este sigură matematic de titlul de la piloți, acolo unde Max Verstappen este campion mondial pentru al doilea an consecutiv.

De asemenea, echipa austriacă a cucerit titlul și la constructori, pentru prima oară după 2013 (atunci când piloții echipei erau Sebastian Vettel și Mark Webber).

Până la finalul sezonului 2022 din Formula 1 mai sunt trei Mari Premii de disputat: Mexic (30 octombrie), Brazilia (13 noiembrie) și Abu Dhabi (20 noiembrie).