Lewis Hamilton a terminat cursa sprint din Marele Premiu de Formula 1 al Austriei pe locul opt și a făcut accident în calificări cu monopostul Mercedes. Unii fani au aplaudat incidentul, lucru care i-a lăsat pilotului britanic un gust amar.

HotNews.roFoto: Hotnews

Deși se lupta pentru o poziție fruntașă cu al treilea cel mai bun timp la un moment dat, Lewis Hamilton a terminat pe 10 calificările pentru cursa sprint desfășurată sâmbătă în Marele Premiu al Austriei ca urmare a accidentului suferit.

Lewis Hamilton, nemulțumit după ce unii fani au aplaudat accidentul său din calificările la Marele Premiu al Austriei

Multiplul campion mondial, care a pierdut controlul mașinii în virajul cu numărul 7, consideră că nu este normal ca accidentul său să fie aplaudat chiar dacă majoritatea fanilor sunt susținători RedBull.

„Eram încă în adrenalina accidentului și aud că unii fani aplaudă și se bucură. Nu sunt de acord cu un astfel de comportament.

Un pilot ar putea ajunge în spital după un accident. Cum poți să te bucuri pentru așa ceva?

Este incredibil că oamenii pot face asta luând în considerare cât de periculos este sportul nostru. Sunt bucuros că nu am ajuns la spital cu răni grave.

Nu ar trebui să ne bucurăm niciodată de eșecul celuilalt” - Lewis Hamilton, conform Reuters.

Marele Premiu de Formula 1 al Austriei - De pe ce locuri vor pleca în cursă Max Verstappen și Lewis Hamilton

​Max Verstappen (Red Bull Racing) va pleca din pole-position în Marele Premiu al Austriei, a 11-a etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, după ce campionul mondial en-titre a câștigat cursa sprint de la Spielberg.

Hamilton a terminat doar pe opt, iar podiumul a fost completat de Charles Leclerc şi Carlos Sainz, cei doi piloţi de la Ferrari.

Marele Premiu de pe circuitul de la Spielberg va avea loc duminică, de la ora 16:00. Cursa va putea fi urmărită în direct pe DigiSport, OrangeSport (fostă Telekom) și PrimaSport (fostă Look).