Mare favorită și multiplă campioană în ultimele sezoane, Mercedes se confruntă cu o realitate crudă la debutul sezonului 2022 din Formula 1. Echipa a furnizat un monopost lent, departe de rivalii de la RedBull și de surpriza Ferrari, iar Lewis Hamilton nu contează momentan în lupta pentru victorie.

Toto Wolff, seful celor de la Mercedes F1 TeamFoto: DPPI / AFP / Profimedia

George Russell, rezultate peste așteptările celor de la Mercedes

Există însă în pofida startului modest de sezon și motive de satisfacție în sânul celor de la Mercedes.

Astfel, Toto Wolff, șeful echipei, spune că este impresionat de performanțele lui George Russell (24 de ani), cel care a reușit să adune 22 de puncte după disputarea primelor două Mari Premii din calendarul sezonului 2022 (locul 4 în Bahrain și locul 5 în Arabia Saudită).

„Cred că face o treabă grozavă, iar momentan nu i se oferă monopostul pentru a putea lupta pentru primele poziții, acolo unde el și Lewis merită să fie.

George a dovedit că are capacitatea de a concura în grupul fruntaș, dar pur și simplu în acest moment nu îi oferim un monopost pe măsură. Sunt foarte mulțumit de prestația lui”, a declarat Toto Wolff făcând referire la pilotul britanic George Russell.

Mercedes are probleme în aproape toate compartimentele

Andrew Shovlin, inginerul de cursă, spune despre monopostul actual al celor de la Mercedes că are probleme în aproape toate compartimentele, în timp ce Hamilton a descris mașina ca fiind „imposibil de condus”.

Wolff subliniază că echipa va munci din plin pentru a remedia problemele cu care se confruntă monopostul Mercedes, unul aflat la o diferența semnificativă în urma rivalelor Ferrari și RedBull.

Una dintre marile probleme este apăsarea aerodinamică, problemele din acest sector făcându-i pe cei de la Mercedes să piardă timp important în raport cu Scuderia Ferrari și RedBull Racing.

Următorul Grand Prix din calendarul sezonului 2022 va fi Marele Premiu din Australia, de pe circuitul Melbourne Park. Cursa va avea loc în data de 10 aprilie.

După disputarea a două Grand Prixuri, George Russell se află pe locul patru în clasamentul piloților, cu 22 de puncte. El se află deasupra coechipierului Lewis Hamilton (multiplul campion mondial se găsește pe 5, cu 16 puncte adunate).

Ierarhia este condusă de Charles Leclerc (Ferarri - 45 de puncte), acesta fiind urmat de Carlos Sainz (Ferarri - 33) și Max Verstappen (RedBull - 25).

În clasamentul constructorilor, Mercedes este pe doi (38 de puncte). Liderul Ferrari are 78, iar RedBull Racing (ocupanta locului al treilea) are 37 de puncte.

S-ar putea să te intereseze și:

Lewis Hamilton, moment de sinceritate: „Să merg mai departe este un efortconstant"