Lewis Hamilton, septuplu campion mondial de Formula 1, a recunoscut într-o postare pe rețelele de socializare că se confruntă de mult timp cu probleme de ordin mental și emoțional.

Lewis HamiltonFoto: DPPI/LiveMedia / Shutterstock Editorial / Profimedia

Lewis Hamilton: „M-am luptat cu mine mental şi emoţional”

Într-o scrisoare adresată fanilor săi, pilotul britanic al echipei Mercedes i-a îndemnat pe cei care simt același lucru să lupte în continuare și să se bucure de fiecare moment.

„A fost deja un an atât de greu, cu tot ceea ce se întâmplă în jurul nostru. E greu în unele zile să rămâi pozitiv. M-am luptat mult timp din punct de vedere mental și emoțional, să merg mai departe este un efort constant, dar trebuie să continuăm să luptăm, avem atât de multe de făcut și de realizat.

Vă scriu pentru a vă spune că este în regulă să vă simțiți așa cum vă simțiți, să știți că nu sunteți singuri și că vom trece peste asta! Un prieten mi-a reamintit astăzi - „ești atât de puternic și poți face orice îți propui”. Putem face orice ne propunem. Haideți să ne amintim să fim recunoscători pentru o altă zi. Vă trimit dragoste și lumină” - Lewis Hamilton pe Instagram.

După ce a pierdut titlul mondial în fața lui Max Verstappen, Lewis Hamilton a recunoscut înaintea noului sezon că monopostul echipei Mercedes nu este la nivelul celorlalte echipe, iar acest lucru s-a văzut în primele două etape.

Britanicul s-a clasat pe podium în Bahrain (locul 3, după ce Max Verstappen și Sergio Perez s-au retras) și a terminat abia pe locul 10 în Arabia Saudită.

Hamilton are un weekend de odihnă înainte de reluarea sezonului cu Marele Premiu al Australiei de la Melbourne (8-10 aprilie).

Formula 1, clasamentul piloților:

1. Charles Leclerc (Ferrari) 45 puncte

2. Carlos Sainz (Ferrari) 33

3. Max Verstappen (Red Bull Racing) 25

4. George Russell (Mercedes) 22

5. Lewis Hamilton (Mercedes) 16 etc.