Emanuel Gyenes, pilotul român al KTM, a fost pe punctul de a abandona încă din prima etapă a Raliului Dakar 2022, după ce în proba specială de duminică i-a cedat axul care ţine motorul şi bascula.

Foto:

"Până la kilometrul 120 am avut un ritm bun, am recuperat multe poziţii. Acolo am observat că s-a rupt axul care ţine bascula şi blocul motor. M-am oprit să încerc să îl împing înapoi. Am reuşit, dar după 5 kilometri a ieşit iar şi am fost pe punctul de a abandona. Am avut mare noroc că am reuşit să merg 200 de kilometri cu acel ax rupt şi a fost bine că nu a cedat de tot, să îmi cadă bascula şi motorul. Mă bucur că am terminat, însă sunt supărat pentru că am pierdut foarte mult timp din cauza acestei defecţiuni tehnice", a declarat Gyenes, conform Agerpres.

Pe lângă timpul pierdut pentru că a mers foarte încet din cauza ruperii axului, Mani Gyenes a primit şi o penalizare de 15 minute, în urma ratării unui punct de control, primul pe care îl ratează în cele 12 ediţii ale Raliului Dakar la care a luat startul.

Pilotul sătmărean, care a încheiat prima etapă pe locul 83, a reuşit să schimbe axul motocicletei în bivuacul din Ha'il, pentru a lua startul în etapa a doua, de luni, cu o probă specială de 338,43 kilometri.

Australianul Daniel Sanders (KTM) a câştigat, duminică, prima etapă a Raliului Dakar 2022, la categoria moto, disputată pe un traseu de 334 km în bucla de la Ha'il din Arabia Saudită. Tot Sanders s-a impus și în prologul de sâmbătă.

În clasamentul general, Sanders este urmat de Quintanilla la 3min07sec şi de Walkner la 11min06sec. Emanuel Gyenes ocupă locul 83 la 2h35min35sec de lider.