Max Verstappen este noul campion al Formulei 1, pilotul celor de la RedBull reușind să-l depășească pe Lewis Hamilton în ultimul tur al cursei de la Abu Dhabi. La finalul unui Grand Prix electrizant, olandezul a spus unde s-a făcut diferența în favoarea sa.

HotNews.roFoto: Hotnews

Extrem de emoționat și de fericit la finalul cursei, Verstappen a recunoscut că norocul a jucat un rol important în cursa de la Yas Marina Circuit.

"Este ceva incredibil, nu știu ce să spun, a fost o nebunie totală. Îi iubesc pe toți cei din echipă, a fost ceva incredibil. A fost un miracol, am avut noroc pe final.

Sergio Perez a condus incredibil azi, a fost un coleg nemaipomenit. Îmi iubesc echipa, vreau să lucrez alături de ei pentru tot restul vieții.

Este o nebunie. Obiectivul nostru în acest an a fost să câștigăm titlul mondial.

Mi-am pierdut vocea. Să văd atât tricouri portocalii care mă susţin, aici, dar şi peste tot în lume, este incredibil.

Pot să mai câştig mult timp de acum încolo cu asemenea fani extraordinari. Lewis este un pilot uimitor şi un concurent uimitor.

Am avut momente grele, dar face parte din sport, toată lumea vrea să câştige.

Anul viitor vom reveni şi vom încerca să facem totul din nou.

Un mesaj pentru echipa mea? Îi iubesc şi sper să putem face asta încă 10-15 ani" - Max Verstappen, după ce a devenit campion mondial în Marele Circ.

Lewis Hamilton a fost la doar câțiva kilometri distanță de un titlu mondialcare l-ar fi făcut să-l depășească pe legendarul Michael Schumacher. Cei doi au câte șapte titluri mondiale cucerite în Formula 1.

Michael Schumacher: 1994, 1995, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004.

Lewis Hamilton: 2008, 2014, 2015, 2017, 2018, 2019, 2020.

Mercedes și-a păstrat titlul mondial la constructori în fața celor de la RedBull.

S-ar putea să te intereseze și:

Ce spune Max Verstappen după victoria dramatică de la Abu Dhabi - Unde s-a făcut diferența

Imaginea zilei după victoria dramatică a lui Max Verstappen în fața lui Lewis Hamilton

Formula 1: Max Verstappen, campion mondial - A câștigat dramatic în fața lui Lewis Hamilton în ultimul tur de la Abu Dhabi