Ultima postare a lui Lewis Hamilton de pe Instagram a agitat și mai mult apele și așa tulburi după ultimul scandal de rasism cu care se confruntă SUA. După ce afro-americanul Jacob Blake a fost împușcat de șapte ori în spate, echipe din sportul mondial au refuzat să mai intre pe teren în semn de protest.

HotNews.roFoto: Hotnews

Sportul mondial trăiește momente unice după ultimul scandal de rasism care vine dinspre SUA: Naomi Osaka a refuzat să intre pe teren în semifinale la Cincinnati, iar meciurile din play-off-ul NBA-ului au fost amânate.

Un cunoscut susținător al drepturilor persoanelor de culoare, Lewis Hamilton a prezentat într-o manieră proprie realitatea prezentului.

Campionul mondial al Formulei 1 a postat pe Instagram o imagine în care două persoane de culoare își arată urmele violenței.

Pilotul dorește să sublinieze că între 1863 și 2020 nu este nicio diferență.

"Tăcerea nu este o soluție! Vrem dreptate, merităm dreptate! Merităm să fim tratați la fel și să trăim!", a spus Hamilton pe Instagram.

Cu toate că nu este de acord cu ceea ce se întâmplă în acest moment în lume (în ceea ce privește soarta persoanelor de culoare), Lewis Hamilton a anunțat că nu va boicota Marele Premiu de Formula 1 al Belgiei, Grand Prix care va avea loc duminică, 30 august.

Cum arată postarea lui Lewis Hamilton: