​Ferrari ameninţă că se retrage din Formula 1 dacă plafonul bugetar scade sub 145 de milioane de dolari pe sezon, informează lefigaro.fr.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Nivelul de 145 de milioane de dolari este deja o cerere solicitantă comparativ cu cea stabilită în luna iunie, anul trecut. Nu se poate realiza fără noi sacrificii majore, în special în ceea ce priveşte resursele umane. Dacă ar fi să scadă şi mai mult, am putea fi puşi în situaţia de a fi nevoiţi să analizăm alte opţiuni pentru a ne demonstra ADN-ului nostru de curse.", a declarat şeful echipei, Mattia Binotto, pentru The Guardian.

Echipele de Formula 1 au stabilit anul trecut un plafon bugetar de 175 de milioane de dolari pe sezon, începând din 2021, pentru a oferi şanse suplimentare la o competiţie echilibrată echipelor mici.

Însă consecinţele economice legate de pandemia coronavirus - primele nouă mari premii ale sezonului au fost amânate sau anulate - au determinat echipele să discute cu FIA şi cu proprietarii Formula 1 să coboare din nou acest plafon. Propunerea este de a scădea nivelul bugetar la 145 milioane dolari în 2021 şi apoi 130 milioane dolari în 2022, dar nu a fost adoptată, pentru că Ferrari se opune măsurii.

Scuderia motivează refuzul de a accepta diminuarea bugetară prin faptul că trebuie să efectueze reduceri de personal pentru a se putea încadra în plafon, iar legislaţia italiană are restricţii pentru companiile care fac concedieri.

Ferrari este singura echipă care a luat startul neîntrerupt în Campionatul Mondial de Formula 1 de la prima ediţie, desfăşurată în 1950, transmite News.ro.