​Familia lui Michael Schumacher a publicat un interviu pe care fostul mare campion de Formula 1 îl pregătise pentru fani pe 30 octombrie 2013, cu două luni înaintea accidentului de schi. Schumi a vorbit despre idoli, rivali sau cea mai frumoasă victorie a carierei, informează Mediafax.

Michael SchumacherFoto: michael-schumacher.de

Aici poți vedea răspunsurile lui Schumacher, rostite de fostul mare campion (click pe întrebări pentru a porni videoclipul).

Michael Schumacher despre:

  • rivali: "Pe Hakkinen l-am respectat cel mai mult. Cu el am avut câteva dueluri foarte interesante, însă să ştiţi că în afara pistei era un tip foarte echilibrat".

  • idoli: "Atunci când eram copil, l-am admirat pe Ayrton Senna, dar şi pe Vincenzo Sospiri. Idolul meu era însă Toni Schumacher".
  • munca unui pilot: "Formula 1 este foarte dificilă. Probabil unul dintre cele mai dificile sporturi. E nevoie de multă pregătire, de mult exerciţiu. Nu e de ajuns să ai doar o maşină bună. Pe lângă faptul că trebuie să fii atent la ceea ce faci tu, trebuie să fii foarte atent şi la ceea ce fac ceilalţi piloţi. E important să ştii ce face fiecare. În schimb, trebuie să munceşti mereu, trebuie să munceşti în continuu".

  • cea mai importantă victorie: "După 21 de ani fără victorie pentru Ferrari şi patru ani fără victorie pentru mine, am reuşit să câştigăm la Suzuka. A fost o victorie senzaţionala şi un campionat superb pe care l-am câştigat".

Septuplul campion mondial Michael Schumacher, în vârstă de 49 de ani, s-a rănit grav la cap după ce a căzut la schi, în decembrie 2013, iar multe luni a fost în comă. După ce s-a trezit, el a fost luat în îngrijire de neurologi şi în prezent se află la locuinţa sa din Elveţia.

S-ar putea să te mai intereseze și:

Mick Schumacher refuză să vorbească despre starea tatălui său