Traian Basescu i-a primit astazi la Palatul Cotroceni pe sportivii care au reprezentat Romania la Olimpiada de la Beijing si care au cucerit medalii pentru tara noastra, ocupanta locului 17 in clasamentul olimpic al medaliilor. Presedintele Romaniei a atras atentia ca sportul romanesc trebuie sa fie reprezentat in Guvern de un minister, nu de o agentie nationala asa cum este in prezent.

"Sportul trebuie sa fie reprezentat la masa guvernului, si nu din cand cand intrebat ce se mai intampla si mai ales intrebat cu doua-trei saptamani inainte de mari evenimente ce performante o sa facem. Romania are nevoie sa revina la un Minister al Tineretului si Sportului ca institutie care sa reprezinte in sedintele de guvern interesele sportului si, implicit, ale performantei romanesti in acest domeniu. Avem campioni olimpici care sunt mai putin sustinuti chiar de tara lor pentru a avea acces in comitetul Olimpic, in structuri care decid soarta olimpismului in lume", a spus Basescu.

Dramele lui Dragulescu si Cameliei Potec, clasati pe locul patru la sarituri respectiv la natatie, proba de 800 de metri, dupa ce au ocupat primul loc la un moment dat in timpul probelor si esecul nationalei de handbal feminin i-au trezit emotii Presedintelui, care a atras atentia ca sportivii nostri nu sunt apreciati decat o data la patru ani. "Suntem obisnuiti sa vorbim de fotbal. Ne aducem aminte de marea performanta, de campionii olimpici, numai atunci cand le numaram medaliile. Sportul nu inseamna doar fotbal", a mai spus Basescu.