Dupa doua remize in semifinala (0-0 tur, 1-1 retur), Steaua si-a asigurat biletul pentru finala Cupei Romaniei gratie golului marcat in deplasare. Ros-albastrii ii asteapta acum in ultimul act pe rivalii de la Dinamo, pe care nu i-a mai invins din toamna anului 2007. De cealalta parte, Brasovul a ratat sansa sa "scrie o pagina de istorie pentru club", pierzand calificarea "pe nedrept", in opinia echipei.

Brasov - Steaua, in Cupa RomanieiFoto: Agerpres

Antonio Conceicao, antrenor FC Brasov: "Suntem foarte tristi pentru ca nu am reusit sa scriem o pagina de istorie pentru acest club si acest oras. Din punctul meu de vedere, am controlat jocul din punct de vedere tactic, dar a venit finalul cu acea executie de exceptie, care a reusit sa califice adversarul in finala. Din pacate, fotbalul ofera si astfel de momente. Vreau sa-mi felicit jucatorii cu toata sinceritatea pentru felul in care au muncit de cand am venit aici".

Robert Ilyes, FC Brasov: "Suntem dezamagiti si foarte tristi. Ne-am dorit enorm de mult sa jucam finala pentru acest public extraordinar. Este pacat si le cer scuze suporterilor ca nu am reusit sa-i facem fericiti. Ne-a lovit iar blestemul ultimelor minute. Cateodata fotbalul e nedret. Am facut doua egaluri si nu am trecut mai departe. Trebuie sa trecem peste acest moment". (fcbrasov.ro)

Catalin Necula, antrenor Steaua: "Asa cum am spus dupa meciul cu Gaz Metan Medias, ramasesem datori, am castigat o alta atitudine si am reusit un joc mai bun. Baietii si-au dorit foarte mult sa joace finala, Steaua a fost echipa mai buna, a controlat jocul, a avut mai multe ocazii si in final am reusit sa ne calificam".

Cosmin Olaroiu, Steaua: "E meritul lor, i-am felicitat pentru ca au meritat, am dominat tot meciul de la cap la coada, adversarii au ajuns o singura data in careul nostru, a fost acea greseala la penalty. La fotbal mereu sunt emotii. Mai e mult de munca, eu vreau doar sa ajut Steaua si sa lucrez la moral".

Mihai Stoica, manager general Steaua: "Avem ocazia sa spalam rusinea acestui sezon, ne-am luat revansa fata de o echipa care ne-a umilit in retur. Acum avem sansa sa ne luam revansa de la dusmanii de-o viata. Trebuie sa prindem Europa, va fi greu sa castigam finala, dar daca jucatorii vor intra cu dorinta de a-si lua revansa pe care o am eu acum, cred ca ne putem apropia victoria. S-a simtit venirea lui Olaroiu. El a reusit sa ajunga rapid la sufletele jucatorilor. Cred ca atitudinea pe care au afisat-o jucatorii, faptul ca desi au fost condusi au crezut pana in ultima clipa, i se datoreaza si lui". (Mediafax).