Tottenham - AC Milan si Schalke 04 - Valencia isi disputa miercuri cele doua bilete puse la dispozitie pentru accederea in sferturile de finala ale Ligii Campionilor. Pentru calificarea in faza urmatoare, Milan trebuie sa intoarca rezultatul din tur si sa treaca peste complexul englezesc, in timp ce nemtii de la Schalke 04 pot elimina pe Valencia cu o remiza alba.

AC Milan "forteaza" calificarea in sferturiFoto: Reuters

Tottenham Hotspur - AC Milan (TVR1, ora 21:45)

Rezultat tur: 1-0 pentru Tottenham (Crouch '80)

AC Milan incearca sa treaca peste complexul englezesc pe White Hart Lane, insa nu-i va fi deloc usor in fata unui Tottenham cate a castigat toate meciurile de pe teren proriu in actualul sezon de Liga Campionilor, invingand chiar si pe campioana en-titre, Inter Milano, cu 3-1. Italienii au castigat ultima data trofeul Ligii Campionilor in 2007, insa de atunci au fost eliminati de echipe englezesti in optimile de finala: Arsenal in 2008 si Manchester United in 2010.

Gareth Bale este incert pentru meciul de miercuri, in timp ce Rafael van der Vaart si Vedran Corluka s-au recuperat si vor fi la dispozitia antrenorului Harry Redknapp. Milan va fi fara Gennaro Gattuso, jucator suspendat dupa incidentul cu secunul lui Tottenham, din mansa tur.

Harry Redknapp (antrenor Totenham): "Este o competitie fantastica. Odata ce ai jucat in Liga Campionilor vrei mai mult. Ma astept la un meci greu, in care Milan ne va lovi pe contra-atac. Au atacanti foarte buni si vom lua intalnirea de la inceput. Nu ne vom baza pe avantajul de 1-0 din tur. Mesajul meu catre jucatori va fi: . Daca ne vom schimba stilul de joc ne va fi dificil. Inscriem goluri, dar cateodata avem dificultati in a-i opri. Vom avea o echipa deschisa, bazata pe atac. Vom profita de orice ocazie pe care o vom avea de a ataca pe Milan si trebuie sa fim constienti ca si eu au atacanti fantastici. Va fi un meci minunat".

Massimiliano Allegri (antrenor AC Milan): "Stim cat de puternica este Tottenham. Are 25 de jucatori excelenti. Au un parcurs foarte bun in Premier League. Toti stim ca Bale este un jucator important pentru Tottehnam. Are multe calitati, atat fizice, cat si tehnice. A progresat in acest sezon. Cu toate acestea, Bale nu este singurul jucator important al lui Tottenham. Au multi jucatori cu atribute importante in jocul modern, in special la mijloc si pe faza de atac. Ne putem califica in runda urmatoare deoarece avem o echipa puternica. Am pierdut prima mansa intr-un joc destul de ciudat. Mansa retur ca fi complet diferita. Ne simtim bine, mental si fizic".

Ultimele rezultate:

Wolverhampton - Tottenham 3-3 (Doyle '20, '40-penalty, Fletcher '87/ Defoe '30, '35, Pavlyuchenko '48)

Juventus - AC Milan 0-1 (Gattuso '68)

Echipe probabile:

Tottenham: Gomes, Assou-Ekotto, Dawson, Gallas, Hutton, Pienaar, Sandro, Modric, Palacios, Lennon, Crouch

Milan: Abbiati, Jankulovski, Yepes, Nesta, Abate, Flamini, Silva, Boateng, Robinho, Ibrahimovic, Pato

Schalke 04 - Valencia (Dolcesport, ora 21:45)

Rezultat tur: Valencia - Schalke 04 1-1 (Soldado '17/ Raul '64)

Fara a se putea baza pe Huntelaar, Schalke 04 primeste vizita spaniolilor de la Valencia, "fortand" calificarea in sferturile de finala ale Ligii Campionilor. Dupa 1-1 in tur, un rezultat de 0-0 i-ar avantaja pe nemti, insa Magath nu va risca si va ataca.

Cele doua echipe s-au mai intalnit de doua ori la Gelsenkirchen, impartindu-si victoriile pana acum: Schalke a castigat cu 2-0 in sferturile de finala ale Cupei UEFA in sezonul 1996/1997 (prin golurile lui Linke si Wilmots), in timp ce Valencia a castigat gratie golului lui David Villa in faza grupelor Ligii Campionilor din sezonul 2007/2008.

Felix Magath (antrenor Schalke): "E prea riscant sa jucam la 0-0 in fata celor de la Valencia. Experienta arata ca presiunea creste spre finalul meciurilor si nu stii niciodata daca vei fi capabil sa rezisti. Orice gol pe final poate fi cel decisiv, asa ca nu e nicio sansa ca in acest meci sa stam si sa asteptam. Valencia trebuie sa inscrie si au cateva slabiciuni in defensiva, asa ca cel mai probabil va juca ofensiv. Cred ca va fi un meci fascinant".

Unai Emery (antrenor Valencia): "Stim ca Schalke are un avantaj mic in fata noastra pentru ca joaca acasa. Nu o duc prea bine in Bundesliga, dar sunt puternici in Cupa si Liga Campionilor, asa ca vor pedepsi orice greseala pe care o vom face. Sunt sigur ca vom avea o prestatie buna. Putem juca mult mai bine ca echipa decat in prima mansa, dar deja meciul din tur e istorie, acum conteaza doar acest meci. Avem un plan clar si acum trebuie sa-l punem in aplicare. Schalke are stilul sau propriu, este o formatie buna, a aratat acest lucru in tur cand am remizat. Este o echipa puternica ce isi mentine ritmul 90 de minute, dar noi stim care sunt punctele noastre forte".

Ultimele rezultate:

VfB Stuttgart - Schalke 04 0-1 (Kuzmanovic '15-penalty)

Mallorca - Valencia 1-2 (Ramis '31-penalty/ Hernandez '33, '56)

Echipe probabile:

Schalke: Neuer, Escudero, Metzelder, Howedes, Uchida, Jurado, Matip, Kluge, Farfan, Gavranovic, Raul

Valencia: Guaita, Mathieu, Navarro, Costa, Bruno, Hernandez, Costa, Mata, Banega, Rodriguez, Soldado