Sorin Cartu a schimbat din temelii primul "11", pentru jocul cu Basel - a folosit o distributie cu 5 romani in teren, o raritate pentru multinationala din Gruia.

Rada, felicitat de Cartu, pentru golul din Champions LeagueFoto: Reuters

Antrenorul a avut prima satisfactie foarte repede: Rada, fundasul pe care il titularizase, a deschis scorul in minutul 9, cu o lovitura de cap, din mijlocul unei defensive superficiale a elvetienilor. 4 minute mai tarziu, o noua confirmare pentru inspiratia lui Cartu - Lacina Traore a majorat, tot cu o lovitura de cap, pentru un debut perfect al CFR-ului in grupa E din UCL.

Si... cam atat. Dupa cateva minute de soc, Basel s-a instalat in jumatatea ardelenilor si a inceput sa preseze. In minutele de prelungire, elvetienii reduc din handicap prin Stocker, la o faza in care marcajul individual la faza fixa practic nu a existat.

Senzatia ca CFR s-a retras cam devreme a persistat si in debutul partii secunde - Cartu a asteptat 10 minute, apoi a efectuat o schimbare dubla, prin care a reechilibrat usor-usor disputa. De Zerbi, foarte tehnic si iute, a semanat panica la cateva sanse de contraatac, marea ocazie a reprizei fiind irosita in minutul 70: Culio il scoate pe portarul elvetienilor dintre buturi, dar Kone intarzie prea mult momentul finalizarii.

Ultimele minute au adus un mic asediu la poarta CFR-ului, o interventie exceptionala a lui Muresan, dupa o gafa a lui Nuno Claro, apoi si o parada de senzatie a portarului ardelenilor.

Cu emotii, ceva chin si... un pic de autobaza, CFR Cluj si-a aparat aceasta victorie care este de asteptat sa ii ofere mai mult optimism, in tentativa de a salva stagiunea interna.