Antrenorul brazilian Leonardo a anuntat in cadrul unei conferinte de presa ca va pleca de la AC Milan la incheierea sezonului competitional din Serie A, informeaza AFP. "Da, este adevarat, la finalul campionatului voi pleca de la echipa. A fost o decizie luata impreuna cu conducatorii clubului. Este o despartire pe cale amiabila", a precizat Leonardo.

In varsta de 40 de ani, Leonardo Nascimento de Araújo a venit pe banca tehnica a Diavolului in 2009, fiind prima experienta mai importanta din cariera de antrenor. Criticat la inceput pentru startul greu de sezon al echipei (au pierdut cu 4-0 derbiul cu Inter), brazilianul a castigat increderea fanilor dupa ce a castigat cu 3-2 pe Santiago Bernabeu in Champions League.

A doua parte a sezonului nu a fost insa una prea buna pentru Milan, echipa patronata de Silvio Berlusconi fiind eliminata din Champions League de Manchester (2-3 pe San Siro si 0-4 pe Old Trafford), in timp ce in Serie A nu conteaza in lupta pentru titlu (se afla pe locul trei).

Cu toate ca echipa va incheia stagiunea 2009-2010 fara niciun trofeu castigat, Leonardo a fost sustinut de fanii rosso-nerri, acestia fiind de parere ca principalul vinovat pentru esecul echipei este Silvio Berlusconi - Kaka a fost cedat la Real Madrid, in timp ce in locul sau nu a fost adus nimeni de valoare (nu a fost intinerit lotul de jucatori).

Favoriti pentru preluarea Milanului sunt Filippo Galli si Mauro Tasotti (actualul antrenor secund).