FC Barcelona a castigat cu 4-2 disputa de la Zaragoza, contand pentru etapa cu numarul XXVII din Primera Division, iar cel mai bun jucator de pe teren a fost Lionel Messi. Argentinianul catalanilor a marcat a doua tripla in doua etape consecutive, fiind de neoprit. "Este cel mai bun jucator din istoria fotbalului", a declarat entuziasmat Joan Laporta, presedintele campioanei Spaniei.

De-abia incepuse partida de pa "La Romareda", iar Messi a deschis scorul in minutul 4, dupa o superba lovitura de cap. Show-ul decarului Barcelonei a continuat si dupa pauza, Lionel marcand doua goluri superbe in minutele 65 si 78 (dupa ce si-a pierdut adversarii pe drum). Penaltiul transformat de Ibrahimovic (89') a fost obtinut tot de Messi, acesta putand fi oprit de adversari doar prin fault.

Adus pentru zeci de milioane de euro, Ibrahimovic a fost lasat de Messi sa execute lovitura de la 11 metri din minutul 89, suedezul punctand astfel dupa etape bune de seceta.

Echipe:

Zaragoza: Roberto - Diogo, Jarosik, Contini, Ponzio - Gabi, Edmilson - Arizmendi, Ander, Eliseu - Suazo (4-2-3-1)

Barcelona: Valdes - Maxwell, Pique, Milito, Alves - Keita, Yaya Toure, Busquets - Pedro, Ibrahimovic, Messi (4-3-3)

Au marcat: Colunga (85', 89') pentru gazde, respectiv Messi (4', 65', 78') si Ibrahimovic (89' pen) pentru oaspeti.

"Messi este cel mai bun jucator din istoria fotbalului" - Joan Laporta, presedinte FC Barcelona.

"Cred ca a demonstrat inca o data cu Zaragoza ca exista cu greu cuvinte care sa exprime jocul sau. Este absolut fantastic. Messi este secretul nostru" - Josep Guardiola, antrenor FC Barcelona.

Lionel Messi conduce in topul marcatorilor din Primera Division, argentinianul bifand 25 de goluri in 27 de etape. Pe pozitia a doua se afla Higuain (Real Madrid - 20 de goluri), iar pe trei David Villa (Valencia - 17 goluri).

Rezultate de duminica din Primera Division:

Malaga-Villareal 2-0

Mallorca-Atletico Madrid 4-1

Osasuna-Santander 1-3

Valencia-Almeria 2-0

Clasament:

1 Real Madrid 68 puncte (74-22)

2 Barcelona 68 (68-18)

3 Valencia 50

4 Mallorca 46

5 Sevilla 44.