Presa internationala a subliniat incapacitatea celor de la Liverpool de a inscrie mai devreme in fata unei echipe ultra-ofensive a Unirii Urziceni si i-a avertizat pe englezi: "Ramane inca proba dura din Romania, acolo unde Unirea inca nu a simtit gustul infrangerii in cupele europene".

BBC: "Golul castigator al lui N'Gog din minutul 81 a salvat pe Liverpool, "cormoranii" incepand intr-o maniera dezamagitoare campania Europa League impotriva Unirii Urziceni. Jocul defensiv al romanilor facea sa para ca vor obtine un punct in tur. Liverpool a avut posesia, dar nu a fost capabila sa inscrie din cateva sanse clare. Din pacate, cei 40.000 de fani de pa Anfield nu au primit prea mult spectacol, in mare parte din cauza tacticii ultra-defenisve a Unirii, care a sufocat gazdele in cea mai mare parte a meciului".

The Times: "Nu a fost nimic stralucitor sau facil in jocul lui Liverpool, dar macar au reusit sa isi atinga scopul si ca castige acolo unde Nortwich Victoria (n.r. echipa de liga a sasea din Anglia pe care ialomitenii au invins-o cu 1-0) a clacat in urma cu trei zile, intr-un amical.

The Guardian: "Campionii romani au inceput eficient o noua viata, dupa ce l-au pierdut pe antrenorul ce i-a condus spre victorii impresionante in Liga Campionilor, impotriva Sevillei si a celor de la Rangers. Ultimul meci oficial l-au jucat in 14 decembrie si nu a durat prea mult pana sa-si arate rugina in meciul cu Liverpool".

Vitalfootball.co.uk: "Poate ca Liverpool a dominat la capitolul posesia balonului, dar s-a chinuit sa invinga defensiva incapatanata a Unirii Urziceni pana in ultimele minute".

Gazzetta dello Sport: "Liverpool a muncit mult mai mult decat a preconizat pentru a invinge pe Unirea Urziceni. Reds au atacat inca din primele minute, dar s-au luptat mult pentru a-si crea ocazii de gol din cauza defensivei ordonate a romanilor".

Marca: "Un gol al lui N'Gog in ultimele minute a adus victoria elevilor lui Benitez, dar ramane inca proba dura din Romania, acolo unde Unirea inca nu a cunoscut gustul infrangerii in competitiile europene".

L'Equipe: "Minim de avantaj pentru Liverpool. A fost dificil pentru englezi. Adversarii romanilor de la Unirea Urziceni, elevii lui Rafael Benitez au obtinut un avantaj minin, gratie golului lui N'Gog. Francezul s-a aruncat ca un infometat si a marcat singurul gol al intalnirii printr-o magnifica lovitura de cap din plonjon".