Rata ridicata a absenteismului in randul elevilor a dus la o masura mai putin obisnuita la o scoala profesionala din Marseille. Pentru a reduce numarul elevilor chiulangii, directorul scolii profesionale Frederic-Mistral a hotarat sa-i recompenseze pe elevii care fac cele mai mari progrese si isi reduc numarul de absente. Premiul e oferit lunar si consta in bilete la meciurile de fotbal ale echipei Olympique Marseille.

"Incercam sa luptam impotriva absenteismului din scoli prin toate mijloacele pe care le avem la indemana. E bine ca in Franta invatamantul e gratuit si obligatoriu, dar daca elevii nu vin deloc e un esec", a declarat directorul scolii profesionale Frederic-Mistral din Marseille, Pierre-Alain Glutron, informeaza AFP.

Directorul institutiei de invatamant a declarat ca masura recompensei a fost adoptata, tinand cont si de faptul ca in anul precedent au inregistrat un procentaj de 25% al absenteismului. "Regret ca a trebuit sa ajungem aici. Elevii ar trebui sa vina de bunavoie la scoala, dar daca aceasta masura ii atrage, de ce nu? Ceea ce conteaza este ca elevii isi vor putea da examenele la sfarsitul anului".

Incepand cu sfarsitul lunii noiembrie, liceul va oferi o a doua recompensa, pentru clasa care a redus cel mai mult numarul de absenti. "Daca ii vom recompensa, e bine sa fie ceva ce le place tinerilor. Si biletele la meci le intereseaza si pe fete. Dar poate le schimbam pentru o zi la schi".