"Un gol al lui Ronaldo pentru Real Madrid costa 4 milioane de euro sau perechea Ronaldo/Kaka ar putea inscrie inca 34 de goluri pentru clubul madrilen", sunt doua concluzii la care au ajuns specialistii Castrol in urma unui studiu care a vrut sa evaluze, pe baze statistice, ce avantaje vor aduce cei doi jucatori ca performanta masurabila pe terenul de joc.

Potrivit aceluiasi studiu, Ronaldo si Kaka se comporta aproape similar la majoritatea categoriilor luate in calcul, deci compatibilitatea dintre ei este, cel putin statistic vorbind, perfecta. In plus, Real Madrid isi poate imbunatati procentajul de goluri marcate odata cu venirea portughezului, care, daca isi va repeta parcursul din Premier League, va aduce un plus de 34 de goluri in favoarea Realului (diferenta de goluri marcate intre Real Madrid si Barcelona in sezonul 2008/2009 este de 22 de goluri pentru catalani). In bani, acest lucru se traduce astfel: Real Madrid a platit in avans 3,94 milioane de euro pentru un gol reusit de Ronaldo, respectiv 1,27 milioane de euro pentru fiecare ocazie creata de portughez - toate acestea devin valabile doar daca fostul jucator al lui United isi repeta jocul din ultimul sezon.

"Ronaldo va atinge apogeul carierei la Real Madrid", sustine studiul Castrol, bazandu-se pe urmatoarele repere: portughezul a fost cel de-al doilea marcator din Premier League in acest sezon, cu 18 goluri si 53 de ocazii de gol pentru United (in ultimele 3 sezoane, portughezul a fost printre cei mai buni doi marcatori din Anglia). Ronaldo are o medie de peste un gol la un meci si jumatate, ceea ce il situeaza printre cei mai buni atacanti din Premier League. Mai mult, in ultimele trei sezoane, 28% din golurile lui Manchester United au reprezentat contributia directa a lui Ronaldo.