15.000 de euro pe luna este castigul care a reusit sa uimeasca in ultimele zile. Nu e vorba de suma lunara incasata de seful vreunei agentii care cumuleaza aceasta plata cu vreo pensie la fel de babana, ci de noul salariu al presedintele LPF, Dumitru Dragomir.

Si mai interesant este insa ce reactii a starnit aparitia acestei informatii. De la suporteri care au strigat pe bloguri si site-uri ca mai bine se dadeau banii la juniori si pana la ziaristi care au asociat decizia Adunarii Generale a LPF cu obscenitatea, noul salariu al sefului Ligii a indurat de toate.

Categoric, putini sunt cei care-l simpatizeaza pe domnul Dragomir, dar ceva lipseste din discursul celor care condamna imbuibarea presedintelui LPF.

Desi fotbalul romanesc da senzatia de multe ori ca ar fi o chestiune nationala, din punct de vedere pur juridic este o chestiune controlata privat. Adica niste presedinti de club au decis in cadrul unui organism care-i reuneste sa-i plateasca lui Dumitru Dragomir 15.000 euro lunar.

Teoretic, e strict treaba lor atat timp cat nu e vorba de bani publici. Iar legea care interzice municipalitatilor si consiliilor judetene sa dea bani cluburilor pentru alte destinatii decat bazele sportive aproape garanteaza asta.

De luat in discutie este insa motivatia acestei plati, venita chiar din partea initiatorului Cristi Borcea. Actionarul lui Dinamo a precizat ca s-a dorit situarea domnului Dragomir intr-o arie de independenta. Nu chiar folosind aceste cuvinte, dar asta era ideea.

Concret, dupa 12 ani in care a condus fotbalul romaneasc fara sa incaseze bani fiscalizati, domnul Dragomir va fi platit legal si va deveni un profesionist. Insa cum ramane cu faptele care au determinat aceasta decizie aparuta din senin, chiar in plina criza financiara inhibatoare pentru afacerile imobiliare ale presedintelui LPF? Asteptam restul stenogramelor sau stam inca 10 ani sa se prescrie faptele?