Marti seara, in Ghencea, probabil ca Mutu va fi injurat. Asta in primul rand pentru ca printre spectatorii de pe orice arena se gasesc mereu suficienti indivizi care abia asteapta sa li se ofere acest prilej. Genul de indivizi care il pot injura pe Golanski un meci intreg pentru simplu fapt ca-l confunda cu Lovin.

Dincolo insa de aceasta atitudine nascuta din frustare amestecata cu ignoranta, Mutu va fi probabil injurat pe Ghencea si pentru ca imaginea sa incita la acest gen de reactii. Atunci cand joaca pentru “nationala” si da cele mai multe goluri ale acestei generatii, nu prea i se mai poate arunca clasicul “Drogatule!”. Romaneste, toata lumea il ridica in slavi, se bucura de reusitele sale si-si pastreaza injuraturile ca prima reactie la momentul ratarii.

In meciul acesta insa nu va juca “nationala”, iar sub scuza dragostei fata de echipa sustinuta, sub scuza ca Mutu a tras pe nas si sub scuza ca n-a vrut sa dea inapoi banii imprumutati, Mutu va fi probabil injurat indiferent de evolutie.

Totusi, daca fanii care-i pregatesc acest tratament lui Mutu s-ar fi uitat bine la acest jucator ar fi vazut ca tipul asta are o calitate a naibii de rara. Se ridica din cea mai adanca mocirla si reuseste cu talentul sau sa impresioneze milioane de oameni.

Atunci cand este lovit din toate partile, devine cel mai bun. Mutu nu joaca bine doar daca toate merg struna, cand este liniste. El marcheaza din lovitura libera in ultimul minut al unui meci jucat dupa o noapte de betie petrecuta in vreun club si isi dribleaza ironic adversarii dupa ce presedintele echipei adverse tocmai l-a facut “tigan smecher”.

Marti seara, in Ghencea, probabil ca Mutu va fi injurat. Avantaj Fiorentina!