Miercuri va avea loc penultimul meci din sezonul 2023-2024 al Champions League, Real Madrid și Bayern Munchen urmând să se dueleze pe „Santiago Bernabeu” pentru un loc în marea finală. Cele două echipe au terminat la egalitate în turul de pe Allianz Arena, scor 2-2, iar adversara Borussiei Dortmund va fi stabilită după un nou spectacol fotbalistic.

UEFA Champions LeagueFoto: Jakub Porzycki/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia
  • Real Madrid vs Bayern Munchen va începe la ora 22:00, va fi LiveBLOG pe HotNews.ro și în direct pe Digisport 1, Orange Sport 1 și Prima Sport 1.

După remiza spectaculoasă din tur (Sane '53, Kane '57 penalty / Vinicius '24, '83 penalty), Real Madrid este văzută de specialiști ca favorită la calificarea în ultimul act și la câștigarea „urecheatei” cu numărul 15. Rămâne de văzut dacă Bayern Munchen va avea un cuvânt de spus pe celebrul stadion din capitala Spaniei.

Echipele probabile:

Real Madrid: Lunin - Carvajal, Rudiger, Nacho, Mendy - Tchouameni, Kroos - Valverde, Rodrygo - Bellingham, Vinicius Jr.

Bayern Munchen: Neuer - Kimmich, de Ligt, Dier, Mazraoui - Laimer - Muller - Goretzka - Sane, Kane, Musiala.

>> Imaginea zilei în fotbal după calificarea surprinzătoare a Borussiei Dortmund în finala Champions League

Ce au spus cei doi antrenori:

Carlo Ancelotti (Real Madrid): „Întotdeauna am multă încredere, pentru că suntem Real Madrid. Am cea mai bună echipă, care s-a descurcat foarte bine în acest sezon. Real Madrid și Bayern sunt foarte asemănătoare. O respectăm foarte mult pe Bayern. Au fost mai buni decât noi în prima manșă. Trebuie să dăm tot ce avem mai bun mâine. Avem șansa de a juca o altă finală. Știm că semifinalele sunt dificile, dar suntem motivați”.

Thomas Tuchel (Bayern Munchen): „Cred că ar putea fi un meci în valuri, cu diferite faze. Ambele echipe vor trebui să sufere în anumite momente. Ambele echipe sunt extrem de puternice în păstrarea mingii și au o tranziție rapidă. Cred că va fi un meci foarte complex. Ai nevoie de noroc și să fii clinic”.

>> Luis Enrique, după ce PSG a fost eliminată de Borussia Dortmund din Champions League: „Fotbalul este ciudat”

De știut înaintea meciului de pe Santiago Bernabeu

  • Rezultatele obținute de Bayern Munchen în acest sezon de Champions League - Primul loc în Grupa A: 4-3 (acasă) și 1-0 (deplasare) cu Manchester United, 2-1 (d) și 0-0 (a) cu Copenhaga și 3-1 (d) și 2-1 (a) cu Galatasaray. Optimi: 0-1 (d) și 3-0 (a) cu Lazio Roma. Sferturi: 2-2 (d) și 1-0 (a) cu Arsenal. Semifinale: 2-2 cu Real Madrid (a).
  • Rezultatele obținute de Real Madrid în acest sezon de Champions League - Primul loc în Grupa C: 1-0 (a) şi 3-2 (d) cu Union Berlin, 3-2 (d) şi 4-2 (a) cu Napoli, 2-1 (d) şi 3-0 (a) cu Braga. Optimi: 1-0 (d) şi 1-1 (a) cu RB Leipzig. Sferturi: 3-3 (a) și 1-1, 4-3 după lovituri de departajare (d) cu Manchester City. Semifinale: 2-2 cu Bayern Munchen (d).
  • Galacticii se pot lăuda cu 14 „urecheate”, fiind de altfel și recordul de trofee câștigate în Champions League (pe doi se găsește AC Milan, cu 7). Bayern Munchen este a treia cea mai titrată echipă din această competiție, cu 6 trofee (la fel ca Liverpool).
  • Dacă Bayern va trece de Real, vom avea parte de reeditarea unei finale recente: bavarezii au învins pe Borussia Dortmund în finala din 2013 (s-a disputat tot pe Stadionul Wembley din Londra).
  • Real Madrid (17) și Bayern Munchen (13) sunt echipele cu cele mai multe prezențe în semifinalele Champions League.
  • Bayern Munchen și Real Madrid s-au întâlnit de 27 de ori în competițiile UEFA. Echipa din Germania s-a impus de 11 ori (41 de goluri marcate), trupa din Spania a câștigat 12 meciuri (43 de goluri înscrise), iar 4 partide s-au terminat la egalitate.
  • Cele două s-au duelat și în semifinalele ediției din 2018, iar Real s-a impus cu 4-3 la general (victorie cu 2-1 în deplasare și remiză pe teren propriu, 2-2).
  • Bayern Munchen a pierdut titlul în Bundesliga (în fața echipei Bayer Leverkusen), după 11 sezoane consecutive în care a fost campioană a Germaniei.
  • Real Madrid a cucerit sâmbătă un nou titlu de campioană a Spaniei. Cu patru etape înainte de finalul sezonului de la LaLiga, echipa lui Carlo Ancelotti are 13 puncte peste Girona (locul 2) și 14 peste rivala Barcelona (locul 3).