​Borussia a reușit să producă surpriza și să o elimine pe PSG în semifinalele Champions League (1-0 acasă, 1-0 în deplasare). Trupa din Dortmund va juca cu trofeul pe masă pe Wembley (pe 1 iunie), iar artizanul calificării este Edin Terzic.

Jucatorii Borussiei DortmundFoto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

>> Luis Enrique, după ce PSG a fost eliminată de Borussia Dortmund din Champions League: „Fotbalul este ciudat”

Edin Terzic, de la fan la ultimul titlu, la antrenorul care o duce pe Borussia în finala Champions League

Antrenorul galben-negrilor a făcut de-a lungul anilor trecerea de la fan al echipei și până la antrenorul care a dus-o din nou pe Borussia într-o finală de Champions League.

ESPN prezintă două fotografii cu antrenorul Borussiei, diferența dintre ele fiind de 12 ani.

În prima, Edin este în tribună, cu fularul galben-negru la gât, și se bucură pentru ultimul titlu cucerit de Dortmund în Bundesliga - în 2012, atunci când antrenor era Jurgen Klopp.

În a doua imagine, Edin este artizanul calificării Borussiei în finala Ligii Campionilor de pe Wembley.

Cine este Edin Terzic

În vârstă de 41 de ani, Edin Terzic a evoluat ca atacant de-a lungul carierei. A îmbrăcat tricoul echipelor (mai puțin cunoscute) Iserlohn, Westfalia Herne, Wattenscheid 09, BV Cloppenburg și Borussia Droschede.

În calitate de antrenor a pregătit-o până acum doar pe Borrusia Dortmund (2020-2021 și din 2022 până în prezent).

De știut

Borussia Dortmund are în palmares un trofeu al Ligii Campionilor, cucerit în 1997, după o finală cu Juventus disputată la Munchen, scor 3-1, şi a mai pierdut o dată în ultimul act al competiţiei, în 2013 (1-2 cu Bayern Munchen pe Wembley, la Londra).

După o pauză de 11 ani, gruparea din Dortmund se va întoarce pe Wembley pentru o altă finală de Liga Campionilor. Adversară îi va fi Real Madrid sau Bayern Munchen (în tur, pe Allianz Arena, a fost 2-2).