PSG a ratat din nou cel mai important obiectiv al sezonului, campioana Franței oprindu-se în semifinalele Champions League. După „dubla” cu Borussia Dortmund (0-2 la general), antrenorul Luis Enrique a încercat să găsească explicații pentru eliminarea echipei sale.

Luis EnriqueFoto: Colorsport / Shutterstock Editorial / Profimedia

>> Imaginea zilei în fotbal după calificarea surprinzătoare a Borussiei Dortmund în finala Champions League - Atunci când visul devine realitate

>> L'Equipe: Nota primită de Kylian Mbappe după ce PSG a ratat calificarea în finala Champions League

Luis Enrique (PSG): „Am lovit de 6 ori bara, am tras de 31 de ori, dar nu am marcat”

Gruparea din Paris a avut numeroase ocazii pe Parc des Princes, dar a nimerit de patru ori bara (o făcuse de două ori și în manșa tur), iar Enrique a vorbit despre cât de nedrept poate fi fotbalul.

„Sentimentul care mă încearcă este tristețea. Nu poate fi altfel. Nu am fost inferiori în aceste două meciuri. Am lovit de 6 ori bara, am tras la poartă de 31 de ori azi (marți - n.r.) și nu am marcat.

Pare imposibil de crezut că e adevărat. xG-ul nostru (goluri preconizate - n.r.) a fost în această seară de 3, în timp ce al lui Dortmund a fost de 0,7. Ei au marcat, noi nu.

Fotbalul este ciudat, dar îl recompensează pe cel care înscrie și nu pe cel care trimite în bară. Trebuie să felicităm echipa care s-a calificat în finală.

Trebuie să trecem peste acest gol pe care îl simt și să încercăm să ne revenim pentru a juca duminică împotriva lui Toulouse (etapa 33 din Ligue 1 - n.r.)

Scopul pe care ni l-am propus l-am atins. Am încercat să ne luptăm pe toate planurile. Vom vedea după finala Cupei Franței (vs Olympique Lyon, pe 25 mai - n.r.) ce am obținut.

Sunt foarte mulțumit de cum au decurs ambele meciuri. Jucătorii au făcut ce le-am cerut eu. Mi-a plăcut spiritul echipei mele. Nu poți învinovăți această echipă, deoarece are o credință de neclintit.

Fără îndoială că sunt foarte mândru de echipa mea. Primul vinovat este antrenorul, dar sunt încântat de atitudinea și comportamentul jucătorilor mei.

Nu vorbesc niciodată cu jucătorii mei la sfârșitul meciului, dar în seara asta am făcut o excepție. Am vorbit cu jucătorii mei individual, dar este dificil să-i consolez.

Este important să știi să câștigi, dar este important și să știi să pierzi. Trebuie să-i felicităm pe cei de la Dortmund și să acceptăm această înfrângere” - Luis Enrique.

>> Antrenorul Borussiei Dortmund și calificarea neașteptată în finala Champions League: „Este aproape ireal”

>> Borussia Dortmund s-a calificat în finala Champions League - Mbappe și compania, fără gol în semifinale

La finalul meciului de marți seara, președintele Nasser Al-Khelaifi a afirmat că Luis Enrique se bucură de sprijinul conducerii și va rămâne antrenor la PSG.

De știut după calificarea Borussiei Dortmund în finala Champions League:

  • Unicul gol al partidei de la Paris a fost înscris de Mats Hummels ('50), după un corner executat excelent de Julian Brandt. În tur, echipa antrenată de Edin Terzic a câștigat grație reușitei lui Niclas Fullkrug ('36).
  • Reamintim că în cealaltă semifinală se vor afla miercuri față în față Real Madrid și Bayern Munchen. În manșa tur, pe Allianz Arena a fost 2-2.
  • După ce a terminat pe primul loc în Grupa F (din care au mai făcut parte PSG, AC Milan și Newcastle), Borussia Dortmund a eliminat-o pe PSV în optimi (1-1 în deplasare și 2-0 acasă), pe Atletico Madrid în sferturi (1-2 pe Metropolitano și 4-2 pe propriul teren) și pe PSG în semifinale (1-0 pe Westfalenstadion și 1-0 pe Parc des Princes).
  • Dortmund a avut parte de un sezon sub așteptări în Bundesliga: se află pe locul 5, dar este sigură de prezența în viitoarea ediție a Ligii Campionilor.
  • Borussia Dortmund a mai ajuns de două ori în finala Champions League: a câștigat trofeul în sezonul 1996/97 (3-1 în finala cu Juventus, la Munchen), dar a fost învinsă de rivala Bayern Munchen în sezonul 2012/13 (1-2, chiar pe Wembley, unde se va disputa și ultimul act din această ediție).
  • Finala Champions League, sezonul 2023/2024, se va disputa în data de 1 iunie, pe Stadionul Wembley din Londra.