​PSG era mare favorită să ajungă în finala Champions League, dar a fost învinsă cu 2-0 la general de Borussia Dortmund, iar cel mai mare vis al campioanei Franței va rămâne neîmplinit și după acest sezon. După înfrângerea suferită pe Parc des Princes (0-1), starul Kylian Mbappe a fost criticat în L'Equipe, cel mai important cotidian francez de sport.

Dortmund - PSGFoto: UWE KRAFT / imago sportfotodienst / Profimedia

>> Borussia Dortmund s-a calificat în finala Champions League - Mbappe și compania, fără gol în semifinale

Kylian Mbappe, notat cu 2 de L'Equipe: „Amprenta sa la Paris va rămâne pătată pentru totdeauna”

Mbappe va pleca la Real Madrid în această vară, iar jurnaliștii francezi spun că „amprenta sa la Paris va rămâne pătată pentru totdeauna”. Atacantul de 25 de ani a primit nota 2, la fel ca Ousmane Dembele.

„Visul unei cvadruple istorice a fost spulberat marți pentru PSG. Învins de Dortmund în manșa secundă a semifinalelor cu același scor ca și în tur (0-1), clubul parizian va trebui să aștepte cel puțin încă un an pentru a câștiga Liga Campionilor. Într-un Parc des Princes incandescent, jocul a fost neinteresant.

Prospețimea și încrederea parizienilor ar fi trebuit să facă diferența în fața unui adversar căzut în Bundesliga (locul 5). Dar nimic nu a mers conform planului. Planul antrenorilor a fost fatal pentru colegii lui Kylian Mbappe, primul vizat de acest eșec.

El nu va ridica niciodată Cupa cu 'urechile mari' cu iubitul său club, PSG. Jucat în partea stângă, în ciuda faptului că era zona sa preferată, căpitanul 'Les Bleus' a fost depășit. Amprenta sa la Paris va rămâne pătată pentru totdeauna”, au notat jurnaliștii de la L'Equipe.

Mbappe a pierdut de 18 ori mingea în partida decisivă disputată marți de PSG.

„Am şutat mult, dar nu am fost eficienţi. Nu prea îmi place să vorbesc despre ghinion, când eşti bun nu loveşti bara, marchezi, noi nu am fost suficient de buni în acea zonă. Am încercat cât am putut, iar primul care trebuia să marcheze în seara asta eram eu.

Nu a fost un exces de încredere, grupul nostru a fost liniştit, aşa este fotbalul, nu am pus toate ingredientele necesare pentru a ajunge în finală. Acum trebuie să trecem pesta asta, atât eu, cât şi echipa.

Este un proces lung, dar am arătat în acest sezon că suntem capabili să mergem mai departe. Nu este totul de aruncat, mai sunt obiective de atins în acest sezon.

Suntem foarte dezamăgiţi, pentru că am vrut să ne calificăm, dar în Champions League trebuie să fii eficient în careu, iar în această privinţă ei au fost mai buni decât noi” -Kylian Mbappe, la finalul partidei.

La finalul meciului, Mbappe a fost întrebat dacă va ține cu Real Madrid în semifinala cu Bayern Munchen, iar atacantul și-a dat ochii peste cap și a plecat.

De știut după calificarea Borussiei Dortmund în finala Champions League:

  • Unicul gol al partidei de la Paris a fost înscris de Mats Hummels ('50), după un corner executat excelent de Julian Brandt. În tur, echipa antrenată de Edin Terzic a câștigat grație reușitei lui Niclas Fullkrug ('36).
  • Reamintim că în cealaltă semifinală se vor afla miercuri față în față Real Madrid și Bayern Munchen. În manșa tur, pe Allianz Arena a fost 2-2.
  • După ce a terminat pe primul loc în Grupa F (din care au mai făcut parte PSG, AC Milan și Newcastle), Borussia Dortmund a eliminat-o pe PSV în optimi (1-1 în deplasare și 2-0 acasă), pe Atletico Madrid în sferturi (1-2 pe Metropolitano și 4-2 pe propriul teren) și pe PSG în semifinale (1-0 pe Westfalenstadion și 1-0 pe Parc des Princes).
  • Dortmund a avut parte de un sezon sub așteptări în Bundesliga: se află pe locul 5, dar este sigură de prezența în viitoarea ediție a Ligii Campionilor.
  • Borussia Dortmund a mai ajuns de două ori în finala Champions League: a câștigat trofeul în sezonul 1996/97 (3-1 în finala cu Juventus, la Munchen), dar a fost învinsă de rivala Bayern Munchen în sezonul 2012/13 (1-2, chiar pe Wembley, unde se va disputa și ultimul act din această ediție).
  • Finala Champions League, sezonul 2023/2024, se va disputa în data de 1 iunie, pe Stadionul Wembley din Londra.