Arsenal și Bayern Munchen au terminat la egalitate manșa tur a „dublei” din sferturile Champions League, scor 2-2, iar antrenorul Thomas Tuchel s-a declarat deranjat de explicațiile oferite de arbitrul Glenn Nyberg pentru un penalty neacordat formației din Bundesliga.

Thomas TuchelFoto: Frank Hoermann/SVEN SIMON / imago sportfotodienst / Profimedia

>> Dueluri de gală în Champions League: Cine transmite la tv PSG - Barcelona și Atletico Madrid - Borussia Dortmund

Thomas Tuchel: „Arbitrul a spus că nu va da penalty pentru o greșeală copilărească”

În minutul 67 al partidei de la Londra, portarul „tunarilor” a repus mingea în joc pasând la Gabriel, iar fundașul a oprit-o cu mâna. Brazilianul a executat din nou și „centralul” a lăsat jocul să continue, de parcă nimic nu s-ar fi întâmplat.

La conferința de presă, antrenorul lui Bayern a afirmat că echipa sa trebuia să primească penalty și l-a criticat pe Nyberg pentru explicația oferită jucătorilor săi.

„Cred că a fost o greșeală uriașă că nu s-a acordat penalty pentru henț. Este o situație nebună, dar ei pun mingea jos, arbitrul fluieră, portarul începe jocul și fundașul ia mingea în mână.

Ceea ce ne enervează foarte tare este explicația de pe teren. Le-a spus jucătorilor noștri că a fost o greșeală copilărească și că nu va da un astfel de penalty într-un sfert de finală de Liga Campionilor.

Este o explicație oribilă, oribilă. Înseamnă că el decide când e henț. Indiferent dacă este o greșeală de copii sau a unui adult, ne simțim supărați pentru că este o decizie uriașă împotriva noastră.

Dar este 2-2, avem de jucat a doua manșă și sperăm să putem crea aceeași atmosferă, să jucăm cu aceeași intensitate și pasiune ca astăzi pentru a împinge lucrurile în favoarea noastră” - Thomas Tuchel, citat de Sky Sports.

Faza pentru care Bayern Munchen a cerut penalty:

De cealaltă parte, Mikel Arteta (antrenorul lui Arsenal) a refuzat să comenteze decizia lui Nyberg de a nu acorda penalty la o fază la care Saka a căzut în careul bavarezilor după un contact cu portarul Neuer.

„Nu am văzut faza. Decizia este luată, nu putem schimba acest lucru. Trebuie să ne concentrăm pe alte aspecte pe care le putem controla și pe care am fi putut să le facem mult mai bine în această seară.

Mă uitam deja la cealaltă poartă, pentru că Saka era căzut în careu și aveam 10 oameni, jocul nu se terminase - eram mai îngrijorat de asta decât de reacția lui!” - Mikel Arteta.

Arsenal Londra - Bayern Munchen 2-2

Au marcat: Saka '12, Trossard '75 / Gnabry '18, Kane '32 (penalty).

În cealaltă partidă a serii, Real Madrid și Manchester City au remizat, scor 3-3.

De știut:

  • Partidele retur se vor disputa în data de 17 aprilie (miercuri), pe Allianz Arena din Munchen și Etihad Stadium din Manchester.
  • Reamintim că miercuri, 10 aprilie, vor avea loc meciurile Atletico Madrid vs Borussia Dortmund și PSG vs FC Barcelona (ambele vor începe la ora 22:00 și vor fi transmise în format LiveBLOG pe HotNews.ro.

>> Concluziile lui Carlo Ancelotti după 3-3 cu Manchester City - Ce trebuie să facă Realul pentru a se califica în semifinalele Champions League

>> Ce l-a nemulțumit pe Pep Guardiola după remiza spectaculoasă contra Realului