Pep Guardiola s-a declarat satisfăcut după remiza spectaculoasă obținută de Manchester City pe terenul Realului (3-3, manșă tur din sferturile Champions League) și speră ca publicul să pună o presiune mare pe trupa lui Carlo Ancelotti la retur. Tehnicianul iberic a avut și un motiv de nemulțumire atunci când a fost întrebat despre noul Santiago Bernabeu: calitatea gazonului.

Pep GuardiolaFoto: Jon Super / AP / Profimedia

>> Concluziile lui Carlo Ancelotti după 3-3 cu Manchester City - Ce trebuie să facă Realul pentru a se califica în semifinalele Champions League

Pep Guardiola spune că Florentino Perez trebuie să mai lucreze la calitatea gazonului de pe Santiago Bernebeu

Remiza bifată la Madrid l-a mulțumit pe Guardiola, antrenor care știe cât de greu poate fi scos un rezultat pozitiv contra Realului în deplasare.

Tehnicianul oaspeților a lăudat noul Santiago Bernabeu, fiind impresionat de aproape toate modificările făcute de Florentino Perez la legendarul stadion.

A existat însă și un aspect de care Pep a fost nemulțumit: calitatea gazonului.

„Spectatorii s-au distrat cel mai bine. Mi se pare normal să se întâmple asta, atunci când vezi un meci cu șase goluri.

Am impresia că este imposibil să controlezi tranzițiile de joc ale lui Real Madrid. Am pierdut de foarte multe ori mingea, iar în această competiție Real știe că jocul nu se termină niciodată.

Mă bucur că nu am pierdut și că am reușit să înscriem două goluri frumoase (n.r. reușitele lui Foden și Gvardiol).

La pauză le-am spus jucătorilor că au mai rămas 45 de minute din acest meci și încă 90 de minute de jucat la Manchester și că dacă nu atacăm în mod organizat nu avem nicio șansă să scoatem un rezultat pozitiv.

Au tras acoperișul, mie-mi place să privesc cerul. Stadionul este impresionant, dar Florentino Perez (n.r. președintele Realului) trebuie să îmbunătățească calitatea gazonului. Să nu mi-o ia în nume de rău, dar de câte ori am jucat aici calitatea covorului era una specială.

Sentimentul pe care-l am după meci este că indiferent cât de bine te-ai descurca, Madridul tot te va face să suferi la un moment dat.

Asta am simțit și am acceptat mental acest lucru. Cred că cel mai bun moment a fost la 2-1 pentru Real, atunci când am reușit să controlăm meciul. Talentul jucătorilor a făcut diferența, uitați-vă la ce gol a marcat Valverde.

Din experiența trecutului, prefer să joc meciul retur acasă și nu pe Bernabeu. La Manchester, meciul se va disputa cu casa închisă, suporterii ne vor ajuta să înscriem un gol şi vom încerca să facem restul. E simplu, echipa care va câştiga va fi în semifinale”, a concluzionat Pep Guardiola, citat de Marca și UEFA.

Aici poți vedea un rezumat al partidei dintre Real Madrid și Manchester City, scor 3-3.

*Trebuie să ai un cont pe siteul UEFA pentru a vedea imaginile.

Real Madrid - Manchester City 3-3

Au marcat: Dias '12 (autogol), Rodrygo '14, Valverde '79 / Silva '2, Foden '66, Gvardiol '71

În cealaltă partidă a serii, Arsenal Londra și Bayern Munchen au remizat, scor 2-2.

De știut:

  • Partidele retur se vor disputa în data de 17 aprilie (miercuri), pe Etihad Stadium din Manchester și Allianz Arena din Munchen.
  • Reamintim că miercuri, 10 aprilie, vor avea loc meciurile Atletico Madrid vs Borussia Dortmund și PSG vs FC Barcelona (ambele vor începe la ora 22:00 și vor fi transmise în format LiveBLOG pe HotNews.ro.