Everton are mari probleme în ceea ce privește rămânerea în primul eșalon al fotbalului britanic. Clubul de pe Goodison Park a primit o nouă depunctare și este la doar două puncte deasupra primului loc retrogradabil.

EvertonFoto: Isaac Parkin / PA Images / Profimedia

Everton, o nouă depunctare în Premier League

Everton merge din rău în mai rău după ce formația de pe Goodison Park a primit o nouă depunctare.

După ce în luna noiembrie a anului 2023 a primit o penalizare de 10 puncte (redusă în luna februarie la 6 puncte).

Concret, Everton a încălcat din nou regulile de profit și sustenabilitate din Premier League, motiv pentru care a survenit această nouă depunctare.

„În ianuarie 2024, Everton a fost acuzată de Premier League că a încălcat pragurile permise de profit și sustenabilitate pentru perioada de evaluare care se încheie în 2022/23.

Problema a fost înaintată unei comisii din Premier League, care a anunțat astăzi că Everton va primi o deducere imediată de două puncte.

În timp ce poziția clubului a fost aceea că nu era adecvată nicio altă sancțiune, clubul este încântat să constate că Comisia a acordat credit majorității problemelor ridicate de club, inclusiv conceptului de dublă pedeapsă, circumstanțelor atenuante semnificative cu care se confruntă clubul din cauza războiului din Ucraina, precum și nivelului ridicat de cooperare și recunoașterii timpurii a încălcării de către club.

Everton își menține angajamentul de a lucra în colaborare cu Liga în toate aspectele legate de PSR, dar este extrem de îngrijorată de inconsecvența diferitelor comisii în ceea ce privește deducerile de puncte aplicate.

Clubul ar dori să consemneze mulțumirile sale către Consiliul Consultativ al Fanilor și alte grupuri de fani pentru contribuțiile lor în timpul acestui proces, precum și către toți fanii pentru răbdarea lor continuă și pentru sprijinul lor neîntrerupt.

Clubul și reprezentanții săi legali au început pregătirile pentru a face apel la decizia Comisiei. Nu se vor face alte comentarii în acest moment.” - se arată în comunicatul oficial al clubului.

Everton a coborât astfel pe locul 16 în campionatul Angliei, cu un total de 27 de puncte, la doar două puncte peste Luton, care ocupă primul loc retrogradabil.