Mircea Lucescu este liber de contract de aproape cinci luni și nu duce lipsă de oferte. Cel mai longeviv antrenor român a anunțat în presa din Italia că în luna iunie va reveni pe banca tehnică.

Mircea LucescuFoto: FRANCK FIFE / AFP / Profimedia

Mircea Lucescu, gata să revină în iarbă – Anunțul făcut în presa italiană

Mircea Lucescu a plecat de la Dinamo Kiev la începutul lunii noiembrie a lui 2023, iar de la acel moment s-a vorbit mult despre o revenire în fotbal.

Prezent constant în tribunele din Giulești și Arcul de Triumf pentru a vedea partidele disputate de Rapid și Dinamo, antrenorul a refuzat deja oferte importante de la Beșiktaș sau Olympique Lyon.

Totuși, „Il Luce” a vorbit în presa din Italia despre revenire, pe care o preconizează pentru luna iunie.

„Sper să revin pe bancă. După 50 de ani m-am odihnit pentru prima dată.

Cu tot ce s-a întâmplat din păcate în Ucraina, am decis să mă opresc și să aștept luna iunie. Acesta este motivul pentru care în timpul sezonului am refuzat Beșiktaș.

Aștept să preiau o echipă de la început, unde să pot influența construcția și pregătirea lotului.

La 78 de ani nu duc lipsă de entuziasm și pasiune. Merg mereu la meciuri pentru a fi la curent și pentru a fi pregătit când va veni oferta potrivită” – a declarat Mircea Lucescu, pentru Tutto Sport.

Mircea Lucescu este al treilea în topul celor mai titrați antrenori din istoria fotbalului. „Il Luce” a câștigat 35 de trofee în cariera sa și este depășit doar de Pep Guardiola (36) și de legendarul Sir Alex Ferguson (50).

În cariera sa, Mircea Lucescu a antrenat la Corvinul Hunedoara, naționala României, Dinamo București, Pisa, Brescia, Reggiana, Rapid București, Inter, Galatasaray, Beșiktaș, Șahtior Donețk, Zenit St. Petersburg, naționala Turciei și Dinamo Kiev.