Damac, echipa antrenată de Cosmin Contra, a pierdut în campionatul Arabiei Saudite în fața liderului Al Hilal (2-1), iar antrenorul român a avut o ieșire nervoasă la adresa arbitrajului.

Cosmin ContraFoto: Lise Aserud / AFP / Profimedia

>> România - Irlanda de Nord: Ora de start și cine transmite meciul de pregătire pentru EURO 2024

Cosmin Contra, 4 etape de suspendare și amendă de 10.000 de euro: „Mi-a ajuns să aduceți arbitri care strică jocurile”

După meciul pierdut de Damac (la care evoluează și Nicolae Stanciu) în etapa a 24-a din campionatul Arabiei Saudite, fostul selecționer al naționalei României a contestat dur arbitrajul.

„În primul rând, o felicit pe Al-Hilal pentru cea de-a 29-a victorie consecutivă. A fost o rușine de arbitraj. Ar fi trebuit să avem un penalty, iar Saud Abdulhamid ar fi trebuit eliminat. Este rușinos.

Greșelile arbitrilor ne costă meciul. Al-Hilal a cheltuit mulți bani pe transferuri și nu are nevoie de ajutorul arbitrilor. Damac a fost tratată nedrept și a meritat mai mult.

Prefer arbitrii locali. Dați-mi voie să o spun public. Mi-a ajuns să aduceți arbitri care strică jocurile”, a afirmat antrenorul român, după înfrângerea cu Al Hilal.

Comisia de Disciplină a reacționat după declarația dată de Cosmin Contra și l-a suspendat pe acesta pentru următoarele 4 etape. Mai mult decât atât, tehnicianul a primit și o amendă de 10.000 de euro.

Astfel, Contra va rata meciul împotriva echipei lui Cristiano Ronaldo, Al-Nassr, dar și duelul cu cei doi internaționali români de la Al-Okhdood, Andrei Burcă și Florin Tănase. Damac se află pe locul 7 în Saudi Pro League.

>> Coșmarul a luat sfârșit după 291 de zile - A efectuat primul antrenament