​Antrenorul Christian Streich, care a petrecut 29 de ani la SC Freiburg, a anunțat că va părăsi clubul german la finalul acestui sezon.

BundesligaFoto: Bernd Feil/M.i.S. / imago sportfotodienst / Profimedia

Antrenorul Christian Streich va pleca de la Freiburg

Tehnicianul german (58 de ani) este la club din 1995, când s-a alăturat ca antrenor de tineret. Cu echipa U19, el a câştigat campionatul german (2008) şi de trei ori Cupa Germaniei, scrie News.ro.

În vara anului 2007, Streich a devenit antrenor secund al echipei de seniori, iar abia în sezonul 2011-2012 a devenit în cele din urmă antrenor principal al echipei.

În timpul mandatului său, Streich a ajutat Freiburg să devină o echipă de primă ligă din Bundesliga, calificându-se de mai multe ori în competiţiile europene, ajungând şi în finala Cupei Germaniei din 2022, pierdută în faţa lui Leipzig (1-1, 2-4 la penalty-uri).

În prezent, el este al treilea cel mai longeviv antrenor din primele cinci ligi din Europa, după Frank Schmidt (la Heidenheim din sezonul 2007/08) și Diego Simeone (la Atletico Madrid din sezonul 2011/12).

„M-am gândit mult timp la acest lucru şi am avut multe discuţii, dar cred că, după 29 de ani, este momentul potrivit pentru a face loc unei noi energii, unor oameni noi şi unor noi oportunităţi.

Am avut sute de experienţe extraordinare în timpul petrecut la club. Acest club este viaţa mea şi sunt recunoscător pentru marea dragoste şi sprijinul pe care l-am primit aici. Aştept cu nerăbdare viitorul acestui club şi ştiu că se vor lua decizii foarte bune şi că lucrurile vor continua aici aşa cum au continuat în ultimii ani şi decenii: mergând mereu înainte şi ţinând capul sus, chiar şi atunci când lucrurile au fost dificile” - Christian Streich într-un videoclip postat luni pe reţelele de socializare ale clubului SC Freiburg.