Alaves - Girona, meci contând pentru etapa a 35-a din campionatul Spaniei, este programat, vineri, de la ora 22:00, pe Estadio Mendizorroza din Vitoria, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 4, Orange Sport 3 şi Prima Sport 4.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Alaves, rămasă fără obiectiv în acest final de sezon, şi Girona, care şi-a asigurat deja prima sa participare în Champions League, se întâlnesc în partida de deschidere a etapei a 35-a din LaLiga.

Alaves este pe locul 11, cu 41 de puncte, departe de zona europeană, dar şi de poziţiile retrogradabile, şi vine după trei victorii şi două înfrângeri înregistrate în ultimele cinci meciuri din campionat, iar în etapa precedentă a câştigat pe terenul celor de la Valencia, scor 1-0.

În partidele disputate acasă, echipa antrenată de Luis Garcia a bifat opt succese, trei remize şi şase eşecuri, iar golgheterul echipei este Samu Omorodion, cu nouă reuşite în LaLiga (acesta este suspendat şi nu va evolua cu Girona).

Ianis Hagi, internaţional român al lui Alaves, împrumutat de la Glasgow Rangers, nu a evoluat deloc în ultimele cinci meciuri ale echipei sale, fiind doar rezervă, şi rămâne cu 18 prezenţe în campionat (a fost doar de şase ori titluar şi a strâns în total 605 minute), fără gol marcat (în cupă are patru prezenţe, două ca titluar, 201 minute în total şi două goluri marcate).

Girona ocupă locul 2, cu 74 de puncte, cu 13 mai puţine decât lidera şi campioana virtuală Real Madrid, şi vine după patru victorii şi o înfrângere înregistrate în ultimele cinci etape din campionat, iar în runda trecută a câştigat în deplasare, scor 4-2 cu rivala catalană Barcelona.

Echipa antrenată de Miguel Angel Sanchez Munoz, alias Michel, are nouă succese, trei remize şi cinci eşecuri în partidele disputate în deplasare în actuala ediţie din LaLiga, iar cel mai bun marcator al ei şi al campionatului este Artem Dovbyk, cu 20 de goluri (Girona are al doilea cel mai bun atac din LaLiga, cu 73 de goluri marcate; doar Real Madrid a înscris mai multe, 74).

Atenţie, locul 2 ocupat la finalul sezonului în LaLiga permite participarea la Supercupa Spaniei, alături de campioană şi de cele două finaliste din Copa del Rey!

În partida din tur, disputată pe 18 decembrie 2023, Girona s-a impus pe teren propriu în faţa lui Alaves, scor 3-0, după golurile marcate de Dovbyk (29, 53p) şi Portu (42).

Superbet oferă cota 1,28 pentru pronosticul X2: rezultat de egalitate sau victorie pentru oaspeţi în meciul Alaves - Girona.

Alaves - Girona
X2
Cotă
1,28

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol