Sepsi - Rapid, meci contând pentru etapa a 9-a a play-off-ului din campionatul României, este programat, vineri, 10 mai, de la ora 20:30, la Sf. Gheorghe, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Sepsi şi Rapid, două echipe fără şanse la cupele europene, au ca miză doar evitarea ultimei poziţii în partida care deschide etapa a 9-a a play-off-ului din SuperLiga.

Sepsi este pe locul 5, cu 31 de puncte, şi a înregistrat două victorii, trei rezultate de egalitate şi trei înfrângeri în play-off, iar în etapa precedentă s-a impus categoric în deplasare, în faţa celor de la Farul, scor 4-1.

Pe teren propriu, echipa antrenată de Bernd Storck nu a câştigat până acum în acest play-off, având trei egaluri şi o înfrângere (în sezonul regulat a bifat acasă şapte succese, cinci remize şi trei eşecuri), iar golgheterul ei este Marius Ştefănescu, autor a 13 goluri în SuperLiga.

De menţionat că Sepsi a înscris cel puţin un gol în fiecare dintre cele opt meciuri disputate în play-off!

„Sunt în negocieri cu clubul, ambele părţi vrem să continuăm, vom vedea ce se va întâmpla pe mai departe. Nu este prima oară când spun că mă simt foarte bine în România. Oamenii sunt foarte amabili, ajută, am atmosferă foarte bună, profesionistă. Fanii sunt alături de echipă. Facem o treabă bună împreună”, a declarat Bernd Storck.

Rapid ocupă locul 6, cu 29 de puncte, şi este singura echipă fără victorie în play-off, cu un rezultat de egalitate şi şapte înfrângeri, iar în etapa precedentă a pierdut pe terenul celor de la CFR Cluj, scor 2-3.

Singurul punct obţinut în acest play-off de echipa antrenată de Bogdan Lobonţ a venit din deplasare, un 2-2 cu FCSB, alături de trei înfrângeri (în sezonul regulat a bifat cinci succese, opt remize şi două eşecuri pe terenuri străine), iar cel mai bun marcator al giuleştenilor în campionat este Albion Rrahmani, cu 17 goluri.

Atenţie, Rapid a încasat cel puţin două goluri în fiecare deplasare din play-off şi are cea mai slabă defensivă din Top 6, cu 19 goluri primite!.

„Ne aşteaptă un meci interesant împotriva unei echipe al cărei stil de joc îl apreciez. Se îndreaptă spre ceea ce se joacă în fotbalul european, au un antrenor care îi conduce spre un asemenea joc. Bernd Storck este un antrenor curajos. Mai devreme sau mai târziu, Rapid va ajunge o echipă de temut, atât în România, cât şi în Europa. Sunt convins!”, a spus Bogdan Lobonţ.

Cele două echipe au remizat de două ori în sezonul regulat, fiind înregistrat acelaşi scor, 0-0 atât în tur, la Sf. Gherghe, cât şi în retur, în Giuleşti, pentru ca în prima partidă din play-off Sepsi să se impună pe terenul celor de la Rapid cu 1-0, după golul marcat de Debeljuh (90+5).

Superbet oferă cota 1,55 pentru pronosticul X2: rezultat de egalitate sau victorie pentru oaspeţi în meciul Sepsi - Rapid.

Sepsi - Rapid
X2
Cotă
1,55

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol