Xavi a anunțat în urmă cu câteva săptămâni că nu va mai continua din vară pe banca tehnică a Barcelonei, iar oficialii catalanilor sunt în căutări pentru a aduce un nou antrenor la campioana Spaniei.

FC BarcelonaFoto: Valerio Rosati / Alamy / Alamy / Profimedia

>> VIDEO Finalistă surprinzătoare în Cupa Spaniei - Victorie la loviturile de departajare

Hansi Flick și Simone Inzaghi, pe lista scurtă pentru a deveni antrenorul Barcelonei

Jurnaliștii de la Mundo Deportivo (apropiați de Barca) vorbesc despre lista scurtă a tehnicienilor rămași în cursă pentru a ocupa postul de antrenor al catalanilor.

Cu toată că în ultima vreme au existat tot felul de zvonuri (de la Jurgen Klopp, Frank Rijkaard, Thomas Tuchel, Roberto De Zerbi și până la Xabi Alonso), sursa citată notează că Hansi Flick și Simone Inzaghi s-ar afla în luptă directă pentru a fi noul antrenor al Barcelonei.

Hansi Flick are 58 de ani și este liber de contract, ceea ce-l face să aibă un avantaj în fața lui Simone Inzaghi.

A trecut în carieră pe la Hoffenheim, Red Bull Salzburg, Bayern Munchen și naționala Germaniei.

De altfel, ziariștii de la Bild au anunțat în urmă cu ceva timp că tehnicianul a fost informat de oficialii catalani că se află pe lista scurtă pentru preluarea postului de antrenor al Barcelonei.

De numele lui Flick se leagă tripla reușită de Bayern în 2020: Champions League, titlul în Bundesliga și Cupa Germaniei.

De cealaltă parte, Simone Inzaghi este pe o pantă ascendentă în carieră după ce a dus-o pe Inter în finala Champions League sezonul trecut, iar în această stagiune este la un pas de titlu.

Gruparea de pe Giuseppe Meazza nu are rival în lupta pentru titlu și pare doar o chestiune de timp până când Lautaro și compania vor ridica trofeul de campioni.

În ceea ce-l privește pe Inzaghi, acesta are contract cu Inter până în 2025, iar aici este nevoie de negocieri cu gruparea lombardă pentru a obține „dezlegarea” acestuia.

În plus, Simone (47 de ani) a atras atenția și unor cluburi din Premier League (s-a vorbit tot mai des în ultima perioadă de Manchester United și de Chelsea), iar concurența va fi una importantă pentru catalani.

În acest moment, Barcelona se află pe locul 3 în clasamentul din LaLiga, cu 57 de puncte. Calatanii sunt întrecuți de Girona (59 de puncte) și de liderul Real Madrid (65 de puncte). Până la finalul sezonului mai sunt 12 etape.

>> VIDEO Erling Haaland, spectacol total în Cupa Angliei - A înscris cinci goluri în mai puțin de o oră